22 січня 2018 року в Красилівській громаді відзначили День Соборності України.  Саме в цей день у 1919 році був проголошений «Акт злуки».  Сотні красилівчан , вишукувавшись у колону на чолі з Красилівським міським головою Островською Нілою Василівною та заступником голови Красилівської районної ради Біликом Миколою Михайловичем вирушили до пам’ятників Героям України та Т.Г. Шевченку, щоб покласти квіти та вшанувати пам’ять тих героїв, які загинули в боротьбі за єдність, свободу та незалежність нашої держави.

Продовжились  урочистості з нагоди свята в Центрі культури та дозвілля «Перлина». Учасників зібрання привітала Красилівський міський голова  Ніла Островська, відмітивши, що День Соборності України – це перше державне свято, яке ми відзначаємо Красилівською громадою, і це знаково, тому що ми повинні знати доленосні події української історії та пам’ятати  героїв того часу, які понад усе любили свою землю і віддавали за неї життя, та закликала присутніх хвилиною мовчання вшанувати пам’ять героїв усіх часів і поколінь, які загинули за Україну.  «Тоді, 100 років тому, Україна, внаслідок того, що  не було єдності ні у владі, ні у народі, втратила більш як на сімдесят років свою незалежність та державність і заплатила геноцидом української нації, голодомором, нищенням української еліти та української мови. Зараз також Україна на межі, і ми всі переконуємось – не має східних чи західних українців, є українці, які люблять або не люблять Україну» — зазначила в своєму виступі міський голова.  На завершення виступу, Ніла Василівна висловила сподівання, що справжні українці вистоять перед всіма  викликами та побудують для наших дітей  та внуків цивілізоване майбутнє, і побажала здоров’я, сили і терпіння, любові до ближнього та до рідної землі.

Урочисті заходи супроводжувались  концертною програмою, яку  присутнім у залі подарували творчі колективи Центру культури та дозвілля « Перлина».

За інформацією сайту міської ради