Традиції нашого краю мають давні та глибокі національні коріння. Вони передаються у спадок від покоління до покоління.  Саме 18 червня 2017 року у м. Тернопіль  відбувся 40-й  ювілейний регіональний фестиваль народних ремесел, фольклору та хореографії «Тернопільські обереги». Родзинкою фестивалю став показ колекції національних костюмів Буковини та концерт гостей фестивалю – гурту “Рвані міхи” з м. Київ, зразкового ансамблю народного танцю “Веселка” та народного фольклорного ансамблю “Джерело” з м. Новий Розділ Львівської області, народного аматорського ансамблю танцю “Тайстра” з Івано-Франківщини, фольклорного колективу “Намисто” Дубровицького районного будинку культури Рівненської області та зразкового  гурту «Родовід» Антонінської дитячої музичної школи, що представляв Хмельниччину.

     Під час проведення фестивалю свої вироби демонстрували  понад 100 майстрів народних художніх промислів Тернопільщини та інших областей України. Окремі з них проводили майстер-класи і знайомили  з секретами ремесла. У фестивалі також брали участь художники, різблярі, гончарі, ковалі, ткачі, вишивальниці, майстри з лозоплетіння, бісероплетіння, писанкарі та інші майстри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва; фольклорно-етнографічні колективи, фольклорні колективи.

     Упродовж  свята відбувалися ярмарки виробів народних умільців, майстер-класи, учасники заходу мали можливість виготовити власноруч обереги. Фестиваль пройшов на високому професійному рівні й приніс  масу задоволення та позитиву  як глядачам так і учасникам.