29 березня  2018 року відбулось розширене засідання колегії Хмельницької обласної державної адміністрації. Участь у засіданні взяли Голова обласної ради Михайло Загородний, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів ЦОВВ, голови райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад.

 Першим питанням, розглянутим на колегії був стан фінансово-бюджетної дисципліни в області за 2017 рік.

Начальник Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області Анатолій Марценюк проінформував присутніх про результати проведеної протягом 2017 року роботи щодо контролю за дотриманням законодавства з фінансових питань, економним та ефективним витрачанням коштів бюджетів усіх рівнів.

Голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук зазначив, що  процес децентралізації  розширив повноваження місцевих рад, що в свою чергу вимагає якісно нового контролю за станом збереження і використання фінансових ресурсів області. Тому сьогодні основними завданнями Управління  є не тільки виявлення фінансових порушень та зловживань, а й діяльність, спрямована на попередження порушень фінансової дисципліни та здійснення на постійній основі комплексу заходів по контролю за збереженням фінансових ресурсів.

За результатами засідання колегії Хмельницькою облдержадміністрацією прийнято Розпорядження  “Про стан фінансово-бюджетної дисципліни в області за 2017 рік”, в якому особливу увагу приділено забезпеченню відшкодування виявлених порушень фінансово- бюджетного законодавства. 

Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області