Ім’я великого Кобзаря – це символ величі людського духу, а його життя і творчість еталон мужності, честі, незрадливого служіння рідному народові. Сьогодні ми вклоняємось великому українському поетові Тарасу Григоровичу Шевченку. Тарас Шевченко надихав і надихає українців усіх минулих і теперішніх поколінь на боротьбу за свої національні і соціальні права, його слово й нині окрилює і спонукає до дії, не дає зупинитись на півдорозі, кличе до омріяних у віках ідеалів правди і справедливості.

Минає 205-й день народження нашого великого поета і художника, а постать його не віддаляється від нас, а навпаки, стає ближчою, зрозумілішою, ріднішою.

Саме з нагоди відзначення знаменної дати для кожного українця, 9 березня 2019 року біля пам’ятника Т.Г.Шевченку в Красилові відбулась літературно-пісенна година, присвячена великому Кобзарю, та покладання квітів до підніжжя пам’ятника поету. Участь у святкових заходах взяли перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний, голова районної ради Василь Пасічник, міський голова Ніла Островська, громадськість міста та учнівська молодь. До присутніх звертались Ніла Василівна, відзначаючи геніальність та глибину творчості Тараса Шевченка, актуальність його творів сьогодні,  та ветеран педагогічної ниви Красилівщини Микола Солтис, який закликав жертвувати особистими благами заради України, як це робив наш Кобзар.

 Дуже проникливими та чуттєвими були виступи учнів загальноосвітніх шкіл міста, школи мистецтв, чоловічого вокального тріо Центру культури та дозвілля «Перлина», народного аматорського хору «Случ» та народного аматорського духового оркестру Центру культури та дозвілля «Перлина», які виконували музичні та поетичні твори на слова великого Кобзаря.  

Борітеся – поборите,

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!