04 квітня 2019 року під головуванням першого заступника голови Красилівської райдержадміністрації Дмитра Склонного відбулося засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації з питань запобігання та попередження виникнення надзвичайних ситуацій та гасіння пожеж в екосистемах на території району.

Останнім часом в районні почастішали випадки не контрольованого спалення сухої трави та сміття на території об’єктів та поза їх межами, на узбіччі доріг та в лісових масивах.

У зв’язку з підвищення температури навколишнього середовища почастішали випадки пожеж в природних екосистемах, які можуть мати негативні наслідки не лише для навколишнього середовища, але й для людей: вогонь може перекинутися на будівлі, знищити лінії електропередач, газопроводів та нафтопроводів, лісові насадження.

Загалом протягом поточного року до гасіння пожеж в природних екосистемах пожежно-рятувальні підрозділи здійснили 21 виїзд. Крім того, з початку року пожежно-рятувальними підрозділами ліквідовано дві пожежі в лісових масивах.