29 серпня 2017 року під головуванням начальника управління освіти, молоді та спорту  райдержадміністрації Заїки О.М.  відбулось розширене засідання колегії управління освіти, молоді та спорту  райдержадміністрації, на якому розглянуто питання «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у 2016/2017 навчальному році та стан готовності до  2017/2018  навчального року».  До участі в роботі колегії запрошувались керівники навчальних закладів, заступники керівників, голови профспілкових комітетів, голови районних методичних об’єднань класних керівників.

Учасники колегії вшанували хвилиною мовчання пам’ять про наших воїнів –Красилівчан,  які загинули  у ході АТО та поклали квіти до пам’ятника Героям України.

У роботі колегії брала участь  голова Красилівської районної державної адміністрації  Ніла Василівна  Островська, яка  у своєму виступі зазначила, що знаковими подіями в районі стало утворення двох об’єднаних територіальних громад: Красилівської та Антонінської. Ніла Василівна запевнила педагогів  у тому,  що фінансування потреб освітньої  галузі району буде і надалі залишатися пріоритетним у роботі райдержадміністрації. Також вона наголосила на важливості   національно-патрілотичного виховання дітей і молоді та передала у кожен загальноосвітній навчальний заклад району в подарунок майбутнім першокласникам «Книгу маленького українця». 

Голова Красилівської районної ради Пасічник В.С. та перший заступник Красилівського міського голови М.О.Слободенюк  привітали педагогічну громадськість району із початком нового 2017/2018 навчального року.  

Із доповіддю «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у 2016/2017 навчальному році та стан готовності до  2017/2018  навчального року» перед  учасниками колегії виступила начальник Управління О.М. Заїка, яка  зазначила, що наразі триває реформування освітньої галузі, ідеологією   якої стала концепція «Нової  української школи». Також важливими питаннями , які потрібно вирішувати освітянам у  новому навчальному році  є підвищення якості освіти, удосконалення фахового рівня та професіоналізму педагогів, оновлення навчально-матеріальної бази дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних закладів.

Про співпрацю із  Красилівською ЗОШ I-III ступенів №2 та Красилівським НВК «Гімназія та ЗОШ I ступеня»  розповіла  директор Красилівського професійного ліцею Маланчак Л.І.

В обговоренні доповіді взяли участь директори загальноосвітніх шкіл Шаховал О.В., Олійник Л.М., Долюк Г.В.,  заступник директора  Ніколаєнко І.Я.,  старший тренер Красилівської ДЮСШ Лобов В.В., завідувачка ДНЗ с. Кузьмин Якобчук С.В., голова райкому профспілки працівників освіти Снігур В.І.

За  підсумками роботи  колегії прийнято відповідне рішення.

Заступник голови райдержадміністрації І.В.Морозович привітала педагогів із початком навчального року та  вручила директорам  загальноосвітніх шкіл сертифікати на навчальне  обладнання.

Начальник управління О.М.Заїка, на завершення колегії,  напередодні початку навчального року  побажала усім успіхів та   натхненної  праці, яка б   сприяла подальшому  розвитку освіти району, слугувала   на благо нашої держави, українського народу  і кожного громадянина України.

Уже традиційно, освітяни завершили  роботу колегії духовним гімном України «Боже ,великий, єдиний…».