19 травня 2017 року робоча група по виявленню громадян, що здійснюють діяльність на ринках району та торговельних центрах без державної реєстрації, як суб’єкти господарювання та по виявленню неоформлених найманих працівників працювала в селах Лагодинці та Кузьмин.

В с.Лагодинці проведено обстеження 3-х продуктових магазинів по вул. Центральній та вул.Незалежності, у с.Кузьмин – 8 закладів торгівлі по вулицях Лісовій, Героїв майдану та Центральній. В ході обстежень надавались  роз’яснення вимог чинного законодавства щодо використання праці найманих осіб, порядку їх оформлення;. Представником Держпродспоживслужби надавались рекомендації щодо умов зберігання та продажу продовольчих товарів. В ході обстежень ведеться поновлення реєстрів фізичних осіб, які здійснюють торгівельну діяльність на території району

За встановленими фактами по виявленню неоформлених найманих працівників робочою групою складено 3 акти обстеження за дотриманням роботодавцем законодавства щодо укладання трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами): 1 акт – у с. Лагодинці 2 акти – у с.Кузьмин.

У разі не оформлення найманих працівників матеріали обстежень будуть відправлені до Управління Держпраці у Хмельницькій області.

Окрім того, в усіх обстежуваних продовольчих магазинах виявлені факти порушення умов зберігання продуктів та товарного сусідства (сира та готова продукція зберігається разом) та відсутності дезинфікуючих засобів.