На засіданні Державної комісії ТЕБ і НС, що відбулося 15 жовтня, було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19, де до територій з “червоним” рівнем епідемічної безпеки віднесли  Красилівський район.

Сьогодні, 16 жовтня, в приміщенні адмінбудинку відбулось позачергове засідання комісії ТЕБ і НС. Питання, що розглядалося:

Про заходи з запобігання поширенню на території Красилівського району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS—CoV-2.

По даному питанні прийняті рішення, зокрема за пропозицією голови облдержадміністрації Дмитра Габінета перед Державною комісією ТЕБ і НС,

ДОЗВОЛЕНО:

  • роботу громадського транспорту (з дотриманням обов’язкового маскового режиму, посадочних місць згідно технічних характеристик транспортних засобів та соціальної дистанції);
  • роботу закладів дошкільної освіти;
  • роботу суб’єктів господарювання з надання послуг у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо) та торгівельно-розважальних центрів з 07:00  до 20:00 години
  •  роботу закладів надання послуг (перукарні, салони краси, тощо), за умови дотримання  маскового режиму, соціальної дистанції та умови уникнення скупчень людей.

 

РЕКОМЕНДОВАНО органам місцевого самоврядування:

— проведення дезінфекції у місцях масового скупчення людей (під’їзди, зупинки, місця торгівлі, тощо);

— заборонити роботу суб’єктів господарювання з надання послуг у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо) та торгівельно-розважальних центрів з 20:00 та до 07:00 години, крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.  

Нагадаємо, що заклади загальної середньої освіти району перебувають на 2-тижневих канікулах з 15.10.20р. по 30.10.20р.; заклади загальної середньої освіти громади з 19.10.20р. по 26.10.20р. включно (Рекомендовано обласною та районною комісіями ТЕБ і НС продовжити канікули до 30.10.20р.).

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації закликаємо усіх жителів району бути відповідальними, дотримуватися соціальної дистанції, маскового режиму, санітарно-гігієнічних норм, уникати великого скупчення людей. Адже лише від нас залежить як наше власне здоров’я, так і здоров’я оточуючих.