29 червня 2017 року в  читальній залі центральної районної бібліотеки  відбулася презентація книги-реквієм  «Молитви до Небесних сил за захист українського народу», присвяченої учасникам Революції Гідності, автор і упорядник якої директор релігійного видавництва «Святих Володимира та Ольги», кандидат наук, член Національної Спілки журналістів України Володимир Панчишин.   Ця книга-реквієм — про доленосні події 2013-2014 років і переломну суспільно-політичну ситуацію в Україні. Автор зібрав і впорядкував молитви видатних релігійних діячів, звернення глав українських церков. Книжкове видання містить велику кількість документального і художньо-ілюстративного матеріалу. На заході були присутні начальник відділу культури, національностей та релігій Інна Грицюк, настоятель української, греко-католицького храму Рівноапостольного князя Володимира, отець Ігор, священник римо-католицького храму «Пресвятого Серця Ісуса»,   отець Сергій, бібліотечні працівники району та користувачі бібліотеки.

Ведуча заходу  бібліотекар відділу обслуговування Наталія Ткачук коротко згадала трагічні події Майдану 2013-2014 років, ознайомила присутніх з  історією написання книги.

Презентація розпочалась з молитви «Боже великий,  єдиний, нам Україну храни». Присутні переглянули відео про Небесну Сотню.

Після  перегляду документального відеофільму виступив автор і укладач Володимир Панчишин. Він сказав, що має велику честь представляти книгу, над якою працював два роки. Релігійне видавництво «Святих Володимира та Ольги», яке очолює, хотіло видати молитовну книгу-реквієм, присвячену Небесній Сотні, щоб люди молилися за душі героїв, й таким чином віддавали свою пошану загиблим. На його думку, видання  відгук зболеної християнської душі на доленосні події 2013-2014 років та переломну суспільнополітичну ситуацію в Україні.

Книга оригінально оформлена: знаходиться у коробці, в середині якої є ще два диски  відео «Реквієм Небесній Сотні» й аудіо «Пісні Майдану». А також дві закладки  українського та бандерівського стягів, що є зручним для читачів. Яскраво червона обкладинка «Молитви до Небесних Сил за захист українського народу» одразу привертає до себе увагу. Цей колір схожий на кров, яку пролили на Майдані Герої Небесної Сотні. Володимир Панчишин зазначив, що багато старовинних образів мають такий червонуватий фон. Після довгих роздумів та вагань, видавництво вирішило зробити такого кольору коробку та обкладинку. На них зображений Ісус Христос на фоні українського прапора. Володимир доповнював свою презентацію відеопоказами. «Ми до нього звертаємось, щоб упокоїв душі вбитих наших братів і сестер, які загинули на полі брані за незалежність української держави»,  пояснив він.

Книга складається з шести розділів. Перший  «Молитви», оскільки це релігійне видання. Тут зібрані та упорядковані не тільки добре знайомі всім молитви, але й маловідомі. Мабуть, за всю історію Української держави, немає видання, де було б зібрано стільки молитов за нашу державу та український народ.

Другий розділ  «Звернення предстоятелів та єпископів українських церков», які під час подій на Майдані Гідності підтримували своїх парафіян.

У третьому розділі  «Духовні захисники Майдану»,  є фотографії священиків різних конфесій, які підтримали акцію протесту.

 Не можна без щему в серці гортати четвертий розділ «Герої не вмирають», де фото кожного з 107 героїв Небесної Сотні, біля світлин розповіді про них: біографія, чим займався, його участь у подіях на Майдані, де похований.

Наступний розділ  це «Дань пам’яті Героям «Небесної Сотні», який відкривається з Указів Президента України про присвоєння звання Героя України, нагородження орденом Героїв Небесної Сотні (посмертно) Героїв Майдану та промова Петра Порошенка на церемонії вручення державних нагород членам родин Героїв Небесної Сотні.

Останній розділ  це «Поезія Майдану». Тут зібрані вірші, як видатних поетів, так і учасників Майдану, які написали їх у ці буремні дні.

Володимир Панчишин завершив свій виступ словами директора видавництва «Апріорі» Юрія Николишина: «Ні. Ви не померли  це ми помремо, якщо хоч на одну мить забудемо вас. Ви своєю смертю вбили наш страх! Своєю смертю ви звільнили нас від рабства і подарували нам Боже Благословення! Ви спасли наші душі від духовного помирання  від такої смерті, що навіть Бог не може спасти. Смертю смерть подолали  віддали найцінніший Божий дар на поталу зла, щоб ним освятити і освітити нам дорогу в майбутнє. Щоб ми не загубилися серед народів світу, не втратили самі себе, не впали в яму власного отупіння серця. Завдяки вам  ми стали іншими, на сотню голів вищими, в тисячі разів сильнішими. …Ви стали повивальними лелеками, мужніми й добрими ангелами для свого народу!».

Інна Грицюк подякувала автору за візит до міста з чудовою презентацією книги та наголосила, що кошти з районного бюджету виділенні для придбання  20 примірників книг «Молитви до Небесних сил за захист українського народу» на районну, та  на сільські бібліотеки.