9 березня 2017 року заступник голови райдержадміністрації Ірина Морозович, голова районної ради Василь Пасічник, міський голова Анатолій Жовтан та громадськість міста взяли участь у мітингу, приуроченому 73-ій річниці визволення м.Красилів від нацизму та 50-ти річчю з дня заснування меморіального комплексу «Площа Слави».

Усі присутні вшанували пам’ять полеглих воїнів-земляків хвилиною мовчання та поклали квіти до Меморіального комплексу Площа Слави, віддавши данину шани героям, які відстояли мир для нашого рідного краю.

Довідково:

У ніч з 8 на 9 березня 1944 року 56-та гвардійська танкова бригада здійснила переправу через річку Случ в урочищі «Млини» і забезпечила переправу усіх частин корпусу на південний берег річки. Розпочався штурм Красилова, який обороняли рештки 6 танкової та 291 піхотної дивізій, окремий гаубичний дивізіон та польовий навчальний батальйон вермахту. Запеклі бої велися вулицями нашого міста. Проте наступ радянських військ був настільки стрімкий, що ворог кидав свою техніку і рятувався втечею. До 15 години 9 березня силами 23 мотострілецької бригади Красилів був повністю очищений від дрібних груп німецьких автоматників.