З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу суспільства, постановою Верховної Ради України з 14 березня 2017 року започаткований День українського добровольця.

Це свято справжніх патріотів, людей, котрі свідомо, за покликом серця в скрутний для своєї держави час стали на захист її суверенітету та територіальної цілісності.

13 березня 2020 року у заходах до Дня українського добровольця взяли участь голова Красилівської РДА Василь Кравчук, голова районної ради Василь Пасічник, заступник військового комісара — начальник відділу комплектування майор Андрій Левенок, працівники районної ради та райдержадміністрації, герої- добровольці, батьки загиблих добровольців.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до  пам’ятного знаку «Героям України» та Дошки Слави  присутні вшанували пам’ять про загиблих.

Після цього в приміщенні адмінбудинку відбулись урочистості до Дня українського добровольця. Голова Красилівської РДА Василь Кравчук та голова районної ради Василь Пасічник у своїх виступах подякували героям — добровольцям, за  мужність, проявлений героїзм під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

З нагоди Дня українського добровольця 14 березня ГО «Патріоти Красилівщини» та керівники району нагородили учасників Антитерористичної операції, які брали участь у бойових діях на Сході України за незалежність нашої Держави:

  1. Гнатюк Юрій Вікторович — (посмертно) орденом «За мужність і відвагу»
  2. Дашевський Сергій Євгенійович — (посмертно) медаллю «За оборону рідної держави»
  3. Дудко Денис Сергійович відзнакою «За врятовані життя»
  4. Замрій Роман Васильович відзнакою «За врятовані життя»
  5. Українець Григорій Григорович орденом «За вірність присязі»
  6. Піглінський Ярослав Русланович орденом «За мужність і відвагу»
  7. Хворостовський Юрій Францович орденом «За вірність присязі»
  8. Томчук Анатолій Вікторович медаллю За участь в боях — «Східний фронт»
  9. Олінчук Ірина Василівна медаллю «Захисникам вітчизни»
  10. Лукіянчук Сергій Феофанович відзнакою «За доблесть та звитягу»
  11. Шитий Сергій Анатолійович відзнакою «За доблесть та звитягу»
  12. Прочкарук Микола Васильович медаллю «За гідність та патріотизм».

По завершенні присутніх привітав заступник військового комісара-начальник відділу комплектування майор Андрій Левенок, який побажав Героям міцного здоров’я, щастя, злагоди і благополуччя у родинах, удачі у всіх починаннях та мирного неба на рідній землі та підкреслив, що військовий комісаріат завжди проінформує військовослужбовців, добровольців, їх родини щодо питань  порядку оформлення документів, вікові обмеження, грошового утримання та інших державних гарантій військовослужбовцям, стосовно змін грошової підтримки та різноманітних виплат та ряду інших питань.