Проєкт «Велике будівництво» — масштабна розбудова якісної інфраструктури України.  Це дороги та школи, дитячі садки, центри екстреної медичної допомоги та стадіони. 

Будівництво та реконструкція об’єктів  засноване на принципах енергоефективності та високої якості, інклюзивності та націленості на кожного українця як клієнта.

Велике будівництво — це перший проєкт в Україні, який має чіткий перелік об’єктів та терміни виконання, а не просто обіцянки.

Дороги

Завдяки реальним результатам змінюємо сприйняття українців про те, як мають будуватися дороги.

Раніше одну дорогу могли розбивати на шматки по 20 кілометрів та в різні проміжки часу віддавати різним підрядникам. Як наслідок, ми не отримували якісно побудовану від початку до кінця дорогу. В рамках цього проекту  здійснюємо, що може бути інакше. Робимо наші дороги якісними та сучасними, щоб наші діти комфортно їздили до дитсадків та шкіл і кожен українець міг вільно та швидко дістатись в будь-який куточок країни

Школи

Забезпечуємо рівний доступ дітей до якісної освіти.

За даними PISA-2019, в Україні є глибока нерівність у доступі до якісної освіти. Різниця між учнями, які навчаються у містах, та учнями, які навчаються в селах — 2,5 роки. Вирішено будувати такі школи, які нададуть діткам у селах такі ж можливості, як і в містах. Будуємо та реконструюємо навчальні заклади, щоб наші діти вже звикали до того, що освітній простір комфортний та доступний для кращих результатів.

Медичні заклади

Будуємо медичні амбулаторії та багатопрофільні лікарні інтенсивного лікування першого та другого рівнів, тому що піклуємося про здоров’я кожного українця.

Щодня в Україні  втрачаємо 1500 людей, щогодини – 63 людини. На 100 померлих українців приходиться 53 народжених. Наприклад, У 2019 році половина пацієнтів були позбавлені доступу до надання медичної допомоги при гострому інфаркті міокарду. Ми втрачаємо людей там, де могли би їх врятувати. 

Тому в 2020 році  закладено в державний бюджет 1 млрд грн, щоб побудувати достатню кількість центрів екстреної допомоги, аби змінити цю ситуацію на краще.

Спорткомплекси

Піклуємося про здоров’я та дозвілля кожного українця.

Для нас важливо, аби кожен українець був забезпечений місцем для занять спортом, а спортивні команди мали гідне місце для тренувань. Створюємо спортивні простори для того, щоб наша молодь мала різні можливості всебічного розвитку, в тому числі фізичного.

Окрім цього, на наступний рік влада має чимало грандіозних і цікавих планів у напрямі економічного і культурного розвитку. Зокрема проєкт «Велике будівництво» буде поширено на відновлення  історичних пам’яток нашої країни, розташованих на всій її території. Уперше за 30 років незалежності зможемо відновити історико-культурну спадщину, яка подекуди у критичному стані — занедбана й напівзруйнована. Та ці об’єкти є кодом нашої нації. Збереження їхньої автентичності і духу — наша відповідальність, наповнення новим змістом — наш обов’язок перед наступними поколіннями .  Відновлення пам’яток також забезпечить сталий розвиток територій громад, прокладе нові туристські маршрути.

Одночасно із викладеним та в зв’язку із численними зверненнями громадян та спекуляціями навколо реалізації даного проєкту у Красилівському районі  із  поширенням недостовірної інформації або ж використанням її в тих чи інших цілях звертаємо увагу громадськості, що проекти які попередньо зазначалися, зокрема поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення здійснюється  за рахунок  субвенції з державного бюджету. Ремонтні роботи в процесі виконання, по завершенню яких буде окремо висвітлено із конкретизацією відповідних даних.

 Крім цього зазначаємо,  що на протязі значного проміжку часу ті чи інші соціально-економічні об’єкти Красилівського району, які потребували змін, з року в рік лише залишалися на папері у владних кабінетах. Однак це є не припустим,  а тому завдяки ініціативі Президента України в рамках проекту «Велике будівництво» це стало можливим із реальним виконанням, яке ми можемо бачити на даний час.

Теж саме стосується започаткованих раніше ініціатив відповідно до державних програм, зокрема реконструкція у мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту стадіону Красилівської ДЮСШ по вул.Центральній, 38 “К” в м.Красилові реалізується та завершується завдяки проекту «Велике будівництво» на умовах співфінансування державного та місцевих бюджетів.

І жодним чином не потрібно виокремлювати того чи іншого суб’єкта влади чи обумовлення заслуг перед громадськістю, адже для звичайних людей, для звичайних громадян не важливо, як бюрократично воно оформлено, чи йде в урядових чи інших документах, для людей важливий результат. Важливо, щоб будувалися нові об’єкти, нові школи, стадіони, садочки, щоб дороги, по яким ми їздимо кожного дня, були кращими, були європейського рівн

 

Заступник голови райдержадміністрації                                                   Олександр КОНУСЬ