12 травня 2017 року голова райдержадміністрації Ніла Островська, заступник голови райдержадміністрації Ірина Морозович та заступник міського голови Марина Слободянюк взяли  участь в урочистих заходах присвячених Дню Європи, який цьогоріч святкуватиметься 14 травня.

 11 травня 2017 року стало визначним та історичним днем для всіх українців. Рада Міністрів Європейського Союзу ухвалила рішення про скасування візових вимог для громадян України, офіційно завершивши процес надання українцям безвізового режиму.

І саме тому звертаючись до учасників урочистого зібрання, якими стали учасники антитерористичної операції на сході нашої країни, учнівська молодь, громадськість міста, Ніла Василівна наголосила:

«Дуже знакове, що вчора європейський парламент підтримав безвіз для українців. І приблизно 11 червня 2017 року 34 країни європейського союзу увімкнуть зелене світло власникам біометричних паспортів для ділових та туристичних поїздок. Безвіз – це набагато більше ніж спрощення виїзду за кордон. Це гігантський крок України до Європи, утвердження свободи людини і незалежності нашої держави. Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більшою мірою стаємо частиною цивілізованого світу. Це визнання світовою спільнотою позитивного руху наших реформ, незважаючи на шалену протидію як із зовні так і з середини. Це зробили ми усі разом:

  • зовнішньополітична діяльність Президента України Петра Порошенка у протистоянні російському лобі,  що намагалось заблокувати український безвіз;
  • Відповідальні політики, які приймали необхідні рішення, в тому числі і такі як електронне декларування;
  • Громадянське суспільство, яке підтримувало і вимагало руху до Європи;
  • А головне українські солдати, які на сході України зупинили найбільшу в світі армію, російську орду і захистили весь європейський континент.

Бажаю нам усім віри в себе і в свою країну! Любіть Україну, будьте гордими, що є українцями! Незважаючи на всі перешкоди ворогів нашої держави (всередині і зовні країни)– ми повертаємось до свого історичного дому в Європу! Вітаю Вас!”

Під Державний Гімн України та Гімн Європейського союзу було внесено два прапори — Державний Прапор України та прапор Європейського Союзу.

Народний аматорський гурт «Висота» виконав пісню «Заспіваймо пісню за Україну», а учнівська молодь провела флешмоб «Європа очима вихованців Красилівського районного будинку творчості дітей та юнацтва».