Керівник Компанії, перед початком засідання, у супроводі Генерального директора ХАЕС Андрія Козюри та інших профільних спеціалістів, здійснив обхід будівельного майданчика третього та четвертого енергоблоків ХАЕС, а також оглянув обладнання, яке зберігається на складському господарстві атомної станції.

Після обходу, відбулась нарада, у якій взяли участь головні спеціалісти профільних дирекцій Компанії, керівники підрядних організацій та провідні технічні спеціалісти Хмельницької АЕС.

«Підготовчий етап з добудови енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС завершено на черзі розгортання будівельних робіт»,- про це керівник Енергоатома Петро Котін повідомив у ході робочої наради з питань добудови третього та четвертого енергоблоків ХАЕС.

На виконання Указу Президента «Про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері та подальшого розвитку ядерної енергетики» від 22 вересня 2020 року, у частині добудови енергоблоків №3 та №4 ХАЕС, НАЕК «Енергоатом» виконав наступні заходи.

Створено робочу групу з опрацювання питань реалізації будівництва енергоблоків №3 та 4 ХАЕС, до складу якої окрім підрозділів Енергоатома увійшли АТ «КІЕП» та ПрАТ «Юженергобуд».

Виконано оцінку технічного стану підйомних кранів, необхідних для забезпечення будівельних і монтажних робіт. (Один з підйомних кранів, встановлених на майданчику ХАЕС, найвищій в Україні кран датської фірми Kroll Kranes).

Створено штаб будівництва енергоблоків №3 та 4 ХАЕС, до складу якого увійшли керівники НАЕК «Енергоатом», ХАЕС, ВП «Атомпроектінжиніринг», Науково-технічного центру Енергоатома, виконавчих дирекцій Компанії.

Отримано висновок про стан майбутнього будівельного майданчика енергоблоків № 3, 4 ХАЕС, який визнано задовільним та придатним для облаштування виробничих і монтажних зон всіх етапів будівництва.

Закінчено роботи з висвердлювання кернів у бетонних конструкціях енергоблоків № 3, 4 ХАЕС з метою оцінки їхнього стану. За попередніми висновками стан залізобетонних конструкцій недобудованих енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС цілком відповідає проєктним вимогам.