Під гаслом «Працюй в Україні – працюй легально» Хмельницький обласний центр зайнятості організував для журналістів престур на підприємства Ізяславщини.

У ході інформаційної кампанії представники ЗМІ ознайомились з діяльністю Ізяславської  районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості, відвідали ТОВ «Компанія «Укрелітагро», поспілкувалися з успішною підприємицею Юлією Малиновською та головою Новосільської сільської ради Олександром Шрейдером, який з робочим візитом завітав до районної філії.

За словами директорки Ізяславської районної філії Хмельницького ОЦЗ Марії Літвінчук співпраця з місцевими органами влади, соціальними партнерами та роботодавцями, допомагає спрогнозувати ситуацію на ринку праці, повернути до продуктивної зайнятості населення. Окрім того, служба зайнятості з початку року запровадила новий порядок обслуговування клієнтів. «Звернувшись до центру зайнятості, мене направили до кар’єрного радника, який розробив мені індивідуальний план працевлаштування з переліком заходів та послуг. При цьому фахівець врахувала мої інтереси і уподобання, нахили та професійні здібності», — розповідає безробітна Наталія Шторгин. Наразі пані Наталю зацікавила пропозиція започаткування підприємницької діяльності, що в перспективі дасть їй можливість зайнятися улюбленою справою.

Також представники ЗМІ поспілкувалися з головою Новосільської сільської ради Олександром Шрейдером. Він зазначив, що щороку у весняний період за участю безробітних громадян, які проживають на території громади, організовуються громадські роботи з благоустрою території населених пунктів сільської ради і за потреби, в межах календарного року, — з ремонту об’єктів соціальної сфери.

Захопливим було відвідування ТОВ «Компанії «Укрелітагро»», де відбулась зустріч з директором товариства Володимиром Корнійчуком. Журналістам провели екскурсію на підприємство з переробки гарбузового насіння, показали елеваторний комплекс та поля, де вирощують олійні культури. «Неодноразово до виконання сільськогосподарських тимчасових робіт під час весняно-польових робіт, збирання врожаю залучаються особи з числа безробітних громадян Ізяславської районної філії.  Організовується також індивідуальне навчання та стажування безпосередньо на виробництві. Як результат співпраці, за сприяння районної філії майже 70% вакансій поданих нами укомплектовано», – зауважив В. Корнійчук.

У ході престуру своїми досягненнями і перспективами розвитку поділилася підприємиця – власниця стоматологічного кабінету Юлія Маліновська. Колишня безробітна, яка в березні цього року отримала одноразово виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, успішно веде свій бізнес. Лікарка дала можливість працевлаштуватися 2 безробітним на нові робочі місця та незабаром отримає за це відшкодування єдиного соціального внеску на новостворені робочі місця.