16 січня в приміщенні адмінбудинкку презентували аудіокнигу «Метелики в крижаних панцирах» за однойменним твором письменниці Оксани Радушинської.

У залі зібрались педагогічні колективи загальноосвітніх шкіл міста, працівники закладів дошкільної освіти, Красилівської міської ради та райдержадміністрації.

Книгу створили в рамках проекту «Особлива книга для особливих дітей» за підтримки Українського культурного фонду, зокрема для людей, які мають вади зору. Книгу конвертували у формат «DAISY». Однією з особливостей аудіокниги є спеціальна навігаційна оболонка. Завдяки цьому людина з вадами зору зможе не лише прослухати текст, але й працювати з ним. Тобто діти, які погано бачать, матимуть можливість зробити закладки, примітки тощо. Така аудіокнига буде мотивувати слабозорих людей, які прагнуть реалізувати себе у сфері інформаційних технологій, її тривалість становить чотири години сорок хвилин.

Аудіокнигу введуть до Програми для загальноосвітніх навчальних закладів з української літератури (5-9 класи). Тривалість аудіокниги становить чотири години сорок хвилин.

По завершенню заходу міський голова Ніла Островська висловила слова вдячності творчому колективу за ту благородну справу, яку вони творять.

Книгу можна послухати тут