Військова служба за контрактом в Збройних силах України:

— це почесний обов’язок громадянина по захисту своєї держави, її територіальної цілісності,своїх сімей та рідних;

— це служба для справжніх чоловіків та жінок.

Військову службу за контрактом в Збройних силах України можуть проходити чоловіки від 18 до 57 років (до 60, як виключення за згодою командира частини) та жінки від 18 до 45 років.

Для вибору фаху та місця подальшого проходження контрактної служби пропонується широкий спектр військових спеціальностей в різних родах військ. Перевага надається військовим частинам десантно-штурмових військ, військово-морських сил, бойового складу оперативного командування «Захід».

Беручи до уваги характер та особливості проходження військової служби у Збройних силах України військовослужбовцям надається окремий, специфічний статус.

Статус військовослужбовців – це їх правове становище, а саме вибір прав і свобод у поєднанні із обов’язками та відповідальністю,  що встановлені нормативно-правовими актами та законами України та гарантуються головним законом держави – Конституцією України.

Вакансії, які існують у Збройних Силах України

Інформація про наявність вакансій за військовими частинами Збройних Сил України знаходиться у Красилівському районному військовому комісаріаті. Перелік вакантних посад щомісячно оновлюється на підставі заявок з військових частин Збройних Сил України.

 Перелік основних загальних спеціальностей:

Сухопутних військ Збройних Сил України: командир відділення; командир бойової машини; командир танку; механік — водій бойової машини; механік — водій танку; водій; навідник; навідник-оператор; акумуляторник; стрілець; гранатометник; кулеметник; снайпер; розвідник; сапер; кухар; радіотелефоніст; радіотелеграфіст.

Десантно-штурмових військ: розвідник; снайпер; командир відділення; командир бойової машини десанту; гранатометник; кулеметник; механік — водій бойової машини.

Повітряних Сил Збройних Сил України: авіаційний механік; оператор радіолокаційної станції; оператор зенітних ракет; оператор систем навігації і посадки літаків; механік систем зв’язку та посадки літаків; стрілець; водій, водій-електрик, водій-механік; радіотелефоніст; телеграфіст; планшетист; пожежник; акумуляторник.

Військово-Морських Сил Збройних Сил України: Береговий склад: механік — водій танку; механік — водій БМП; стрілець; гранатометник; снайпер; розвідник; кулеметник; сапер; навідник; водій; радіотелефоніст; пожежник; акумуляторник; телеграфіст.

Корабельний склад: командир відділення; старший рульовий; моторист; машиніст; електрик; радіометрист; мінер; сигнальник; старший оператор.

ЧОМУ САМЕ У КРАСИЛІВСЬКОМУ РАЙОННОМУ ВІЙСЬКОВОМУ КОМІСАРІАТІ СЛІД УКЛАДАТИ КОНТРАКТ?

  1. При укладенні контракту в нашому районі ми формуємо Вашу особову справу військовослужбовця за контрактом, сприяємо у проходженні медичної комісії, максимально компенсуємо всі процесуальні витрати.
  2. Крім того після підписання контракту місцева влада району виплачує Вам одноразову матеріальну допомогу у розмірі до 10 000 гривень.
  3. Тільки фахівці Красилівського РВК постійно і особисто надають правову, дорадчу та консультаційну допомогу від моменту підписання контракту, включаючи проходження контрактної служби.
  4. Якщо Вам, з тих чи інших причин, відмовили в укладенні контракту у військовому комісаріаті за вашим місцем проживання, радимо звернутися до нас. Ми зробимо все, щоб вирішити Вашу проблему у найкоротші терміни.

За довідками з приводу контрактної служби звертатись у Красилівський районний військовий комісаріат за адресою: м. Красилів, вул. Центральна,27. Тел.4-26-48.