З метою впровадження урядом Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я України, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 № 1013-р., виникла потреба реформувати заклади охорони здоров’я.

Красилівською районною радою, що є засновником центральної районної лікарні, прийнято рішення про реорганізацію закладу в некомерційне підприємство.

14 березня 2019 року державним реєстратором юридичних осіб та фізичних осіб підприємців відділу з керівництва та організації діяльності ЦНАП при Красилівській районній державній адміністрації було зареєстровано комунальне некомерційне підприємство Красилівська центральна районна лікарня Красилівської районної ради Хмельницької області.

12 квітня поточного року скликано позачергову сесію районної ради, на якій внесені зміни до районного бюджету на 2019 рік та передані планові призначення з комунального закладу Красилівська центральна районна лікарня в комунальне некомерційне підприємство Красилівська центральна районна лікарня Красилівської районної ради Хмельницької області.

З метою з’ясування якості харчування хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, 15 квітня 2019 року керівництвом районної державної адміністрації обстежено Красилівську центральну районну лікарню.

Для забезпечення належного функціонування реорганізованого закладу, як повноцінного суб’єкта господарювання, виникла необхідність у відкритті нових рахунків. Саме це і стало тимчасовою проблемою у фінансуванні закупівлі деяких продуктів харчування. Відповідне питання знаходиться на постійному контролі у керівництва районну та найближчим часом буде врегульовано відповідно до законодавчих нормативів.

Одночасно повідомляємо, що робота закладу охорони здоров’я здійснюється в штатному режимі, заробітну плату працівникам за квітень буде виплачено вчасно. Стаціонарні відділення функціонують в звичному режимі.