Питання енергозбереження та запровадження енергоощадних технологій є одним із пріоритетних напрямів роботи голови Красилівської районної державної адміністрації Ніли Островської.  Дотримуючись пріоритетних напрямків розвитку району, упродовж останнього часу розроблялись та впроваджувались заходи щодо скорочення енергоспоживання, оскільки їх реалізація є важливим чинником на шляху ефективного використання енергетичних ресурсів та економії коштів.

     Наразі в Красилівському районі триває активна підготовка навчальних закладів до нового 2017-2018  навчального року. В усіх загальноосвітніх школах, дошкільних та позашкільних навчальних закладах проводяться поточні, а за потребою і капітальні ремонти, оновлюється матеріальна база, облаштовуються прилеглі території.

     З метою створення належних умов під час навчально-виховного процесу, забезпечення належного температурного режиму проведено повну заміну системи опалення у Федорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Так у 2016 році за кошти районного бюджету (190,0 тис грн) та субвенції Ледянської сільської ради (100,0 тис грн) було закуплено матеріали для капітального ремонту системи опалення у навчальному закладі, а у 2017 році за кошти освітньої субвенції (209,4 тис грн) проведено самі роботи.

    Загалом, заходи з тепломодернізації у цьому навчальному закладі розпочато у  2011 році. Саме тут, в одній із перших у районі шкіл, паралельно із заміною вікон було проведено капітальний ремонт даху та утеплено горищне перекриття. За ініціативи голови Красилівської райдержадміністрації Ніли Островської до початку опалювального сезону у закладі будуть встановлені сучасні опалювальні котли для альтернативних видів палива