18 квітня 2018 року виповнюється 100 років від дня створення Товариства Червоного Хреста України. Це найвпливовіша і найбільша за чисельністю в країні громадська організація, основним завданням якої є сприяння органам державної влади в їх діяльності в гуманітарній сфері.

У зв’язку з цим, відповідно до Постанови Президії Правління Товариства Червоного Хреста України від 14 лютого 2018 року №11/3 «Про підготовку та та проведення Всеукраїнського місячника Червоного Хреста» під гаслом «100 років милосердя», з метою  привернення уваги суспільства до гуманітарної діяльності Товариства, нової концепції членства в Товаристві та його 100-річного ювілею, формування громадської думки на користь милосердя,  оголошено проведення Всеукраїнського місячника Червоного Хреста з 1 по 30 квітня 2018 року.

Зокрема, організатором та куратором проведення місячника в Красилівському районі є голова районної організації Товариства Червоного Хреста Кучерук Неля Оксентіївна, з якою можна зв’язатись за телефоном 097-780-12-02, або звернутись за адресою: м.Красилів, вул. Грушевського, 140, Красилівська ЦРЛ, кабінет Червоного Хреста.

Заходами, передбаченими під час проведення місячника, планується збір кощтів, продуктів харчування, одягу, взуття, медикаментів та інших речей для внутрішньо-переміщених осіб, хворим на туберкульоз, інвалідам, дітям-сиротам, пораненим бійцям, малозабезпеченим громадянам.

Пропонуємо усім, хто не байдужий до проявів милосердя та допомоги нужденним і бідним, долучитися до проведення місячника Червоного Христа.

Довідково:

Взявши на себе з перших днів свого існування благородну місію турботи про здоров’я людей та їх благополуччя, Товариство визначило і реалізує такі пріоритетні напрямки діяльності: надання медичної, соціально-побутової, матеріальної та іншої допомоги одиноким малозабезпеченим ветеранам та інвалідам війни і праці, хворим громадянам похилого віку, дітям-сиротам, дітям вулиці, багатодітним сім’ям, потерпілим унаслідок надзвичайних ситуацій (зокрема від аварії на Чорнобильській АЕС), мігрантам, біженцям, шукачам притулку, іншим верствам населення, які потребують соціальної підтримки; попередження торгівлі людьми; проведення санітарно-просвітницької роботи, спрямованої на профілактику інфекційних хвороб; немедичний догляд хворих на туберкульоз та СНІД.

Із 1961 року в системі Товариства працювала патронажна служба, у складі якої донедавна працювало 3090 патронажних сестер, які щороку надавали допомогу вдома за місцем проживання в середньому 350-370 тисячам осіб із вразливих категорій населення. В ТЧХУ діяло 382 центри і кімнати першої допомоги, соціальної підтримки та реабілітації, 651 пункт першої допомоги в сільській місцевості, 394 пункти прокату речей догляду за хворими, 532 банки одягу, 3 хоспіси та 4 притулки. Щорічна кількість наданих медико-соціальних і побутових послуг становила 15-18 мільйонів гривень.

Протягом останніх чотирьох років Товариство працює в особливих умовах, що зумовлено анексією Криму та збройним конфліктом на сході країни, у зв’язку з чим був розширений спектр діяльності і переглянуті пріоритети у роботі, спрямовані зусилля на зміцнення служби реагування на надзвичайні ситуації, психосоціальної підтримки, удосконалення та підвищення ефективності роботи з надання допомоги найбільш соціально незахищеним верствам населення, внутрішньо переміщеним особам із місць воєнних дій та анексованої території.

Протягом 2014-2017 років Товариство надало допомогу 1,2 мільйона внутрішньо переміщених осіб на загальну суму 505 мільйонів гривень і лікарняним закладам – на 86 мільйонів гривень.

З 2013 року працюють створені при Національному комітеті та обласних організаціях Товариства волонтерські загони швидкого реагування Червоного Хреста, основна мета яких надання першої допомоги постраждалим унаслідок надзвичайних ситуацій. Під час Революції гідності загін Національного комітету Товариства надав допомогу 1,5 тисячі постраждалих.

Міжнародна діяльність Товариства спрямована на залучення можливостей Міжнародного Руху Червоного Хреста до фінансування гуманітарних програм допомоги вразливим верствам населення, зокрема постраждалим від анексії Криму та збройного конфлікту на сході країни. Всього з початку цих подій було залучено від міжнародних донорів гуманітарної допомоги на суму близько 500 мільйонів гривень для допомоги внутрішньо переміщеним особам, пораненим у госпіталях та сім’ям військовослужбовців.

Діяльність організацій Червоного Хреста підтримується і здійснюється у тісній співпраці з районними й обласними державними адміністраціями та міськвиконкомами.