Сьогодні, 17 вересня, в останню путь красилівчани проводжали молодого та відважного бійця Максима Кондратюка.  

Старший сержант Максим Володимирович Кондратюк, 26-річний військовослужбовець 8-го окремого полку спецпризначення Збройних сил України помер у суботу, 14 вересня, в Харківському військовому госпіталі внаслідок важких поранень, отриманих під час виконання бойового завдання в зоні проведення Операції об’єднаних сил (10 вересня). Максим Кондратюк отримав дуже важкі, не сумісні із життям численні осколкові вогнепальні поранення, внаслідок підриву на ворожій протипіхотній міні, повертаючись зі своєю групою після виконання бойового завдання на Луганщині.

 «10 вересня, під час виконання бойового завдання в зоні операції Об’єднаних сил Максим Володимирович отримав численні вогнепальні осколкові поранення. Його було доставлено до госпіталя, де лікарі боролися за його життя. Сьогодні Максима не стало… Батьки втратили сина, дружина чоловіка, донька тата, Україна – захисника та патріота», — розповів начальник групи зв’язків з громадськістю 8 окремого полку спеціального призначення капітан Віталій Могила.

Попрощатися із загиблим бійцем та віддати шану прийшли сотні людей міста та району, які утворили кількакілометровий живий коридор через усе місто до Свято-Троїцького Храму та центральної площі, проводжаючи свого Героя. На головній площі міста  білі пам’ятника   Героїв України зібрались рідні та друзі, бойові побратими та волонтери, представники Красилівської районної  державної адміністрації, районної та міської рад, жителі міста.

Він прожив зовсім коротке, але свідоме життя справжнього чоловіка та патріота. За нас він віддав найдорожче – своє молоде життя.
«Від імені своїх бойових побратимів висловлюю щирі та глибокі співчуття його рідним та близьким. Ми своїх, а тим більше тих, хто полетів на небо, не кидаємо! Ми обов’язково помстимося ворогу за брата і завжди підтримуватимемо його доньку і вагітну дружину, яка скоро має народити.», — зазначив бойовий товариш сержант Олександр, ледь стримуючи емоції.(цитата із сайту ye.ua)

Максима Кондратюка поховали на місцевому кладовищі за всіма військовими почестями.

Він став десятим Героєм з Красилівщини внаслідок війни на Сході України.

 

Дане фото Андрія Агєєва

Дане фото Андрія Агєєва