27 квітня 2017 року в рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності у загальноосвітніх школах та дошкільних навчальних закладах Красилівського району рятувальники провели День цивільного захисту. Заходи розпочиналися лінійкою на шкільному майданчику, та в яких взяли участь начальник управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Олена Заїка та завідувач сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації Сергій Сокол. Вони довели до присутніх правила безпечної поведінки та наголосили на значенні заходів у формуванні стереотипів безпечної поведінки та поведінки у разі виникнення надзвичайної події чи ситуації.

Найочікуванішим заходом дня були практично-тренувальні заняття з евакуації учнів за сигналом «Увага всім!». Всього за хвилину учні, вчителі та обслуговуючий персонал залишили приміщення навчального закладу. Спостерігачі залишилися задоволеними евакуацією.

Вибухом емоцій для школярів стала поява пожежного автомобіля та знайомство з рятувальниками, які продемонстрували техніку та її можливості з гасіння умовної пожежі. Учні мали змогу поседіти у спецтехніці та приміряти справжній бойовий одяг вогнеборців. «Сьогодні рятувальники провели вагомий з точки зору дитячої безпеки Урок, що покликаний виробити в учнів різних вікових категорій навички поведінки під час виникнення пожежі. Адже головне при будь-яких ситуацій – не панікувати, а якнайшвидше зорієнтуватися у можливій небезпеці для себе та оточуючих, правильно евакуюватися, допомогти ближньому та викликати необхідні служби екстреної допомоги».