Взимку за складних погодних умов зростає загроза порушень автомобільного сполучення між населеними пунктами, роботи транспорту, пошкоджень на системах тепло- та електропостачання.

Тож з метою якісної підготовки до своєчасного та ефективного реагування на можливі надзвичайні ситуації, 25 листопада, за участі першого заступника голови Хмельницької обласної державної адміністрації Романа Примуша та начальника Головного управління ДСНС в області генерал-майора служби цивільного захисту Едуарда Братка, відбувся огляд техніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Під час заходу особливу увагу було акцентовано на питаннях готовності спеціальної аварійно-рятувальної техніки до оперативного реагування на ймовірні надзвичайні ситуації, що можуть виникнути упродовж осінньо-зимового періоду 2020-2021 рр.

Як зазначив Роман Примуш, Головне управління ДСНС області здійснює системну роботу з оновлення аварійно-рятувальної техніки гарнізону. Сьогоднішній огляд довів, що техніка готова на найвищому рівні до подолання надзвичайних ситуацій різного роду. Проте вона залучатиметься в тому разі, коли комунальні служби об’єднаних територіальних громад та дорожні служби області власними силами й засобами будуть не в змозі впоратися із можливими небезпеками цього періоду.

За інформацією ГУ ДСНС України у Хмельницькій області