16-17 жовтня на базі Славутської міськрайонної філії Хмельницького ОЦЗ відбулась нарада на тему: «Про підсумки діяльності Хмельницької обласної служби зайнятості за 9 місяців 2019 року та визначення основних завдань для подальшого забезпечення системної роботи щодо надання якісних соціальних послуг населенню і роботодавцям». У заході взяли участь: представники місцевої влади, керівний склад Хмельницького обласного центру зайнятості (ОЦЗ), директори філій Хмельницького ОЦЗ,  Хмельницького та Кам’янець-Подільського міських центрів зайнятості, соціальні партнери, роботодавці.

У перший день наради учасники дискутували щодо підвищення рівня зайнятості та зниження рівня безробіття серед населення.  Значну увагу приділили і питанню перспективи міста Славути, району в плані розвитку інфраструктури та створення робочих місць.

«Регулювання ситуації на ринку праці залежить від багатьох факторів. Перш за все це злагоджена робота місцевих органів влади, служби зайнятості, соціальних партнерів та роботодавців. Сьогодні продовжується робота щодо використання в  обслуговуванні клієнтів нових сервісів державної служби зайнятості, здійснюється моніторинг щодо якості та ефективності запровадження інституту кар’єрного радника, елементів рекрутингу», — зазначив директор Хмельницького ОЦЗ Сергій Черешня.

            Наступного дня учасники наради переймали досвід співпраці Славутської міськрайонної філії з лідируючими підприємствами Славутччини — ПРАТ «Геберіт керамік продакшн» та ТОВ «НВК «Екофарм». За словами директора Славутської міськрайонної філії Хмельницького ОЦЗ Сергія Пономарьова, за останні 3 роки, майже 200 осіб було працевлаштовано на вищезгадані підприємства. Під час розмови з керівниками підприємств директор Хмельницького ОЦЗ С.Черешня наголосив, що служба зайнятості пропонує ряд послуг роботодавцям: в першу чергу —  компенсація єдиного соціального внеску за особу, яка була працевлаштована на новостворене робоче місце за сприянням служби зайнятості; підвищення конкурентоспроможності та якості робочої сили шляхом навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації за рахунок коштів Фонду; надання ваучера працюючим громадянам, без відриву від виробництва.

По закінченню підсумкової наради директор обласного центру зайнятості подякував колективу обласної служби зайнятості за плідну роботу та визначив основні завдання на IV квартал 2019 року.