Ось уже вдруге  стартує фестиваль Різдвяних вертепів, започаткований управлінням освіти, молоді та спорту Красилівської районної державної адміністрації.

15 січня гостинно відкрив свої двері Кузьминський будинок культури для того, щоб об’єднати  дітей із шкіл району та разом з ними  поринути в неповторну атмосферу Різдва, згадати свої традиції, наповнити серця любов’ю, щирістю та радістю.

Фестиваль «Мир вкраїнській світлій хаті» розпочали Веселівська ЗОШ І-ІІ ст., Западинська ЗОШ І-ІІІ ст., Радісненська ЗОШ І-ІІІ ст., Михайловецька ЗОШ І-ІІІ ст, Яворовецька ЗОШ І-ІІ ст., Слобідко –Красилівська ЗОШ І-ІІ ст., Щиборівська ЗОШ І-ІІІ ст., Кузьминський будинок культури.

Багатством та різноманітністю вразила присутніх виставка декоративно-ужиткового мистецтва на різдвяну тематику, у якій взяли участь господарі та гості заходу.

Майстерні дитячі виступи супроводжувалися щирим виконанням колядок, щедрівок, посівалок . Учасники святкового дійства мали чудову нагоду відчути дух єдності та любові, щирості та добра, патріотизму та гордості за традиції рідного краю. Господарі свята цікаво та захоплююче розповіли про український колорит зимових свят, а усі присутні мали змогу отримати багато позитиву.

По закінченню фестивалю запрошені учасники дійства разом із колективом Кузьминського будинку культури разом заспівали щедрівку.

По завершенню святкувань до учасників звернулась з словами подяки методист РМК Тетяна Янюк, яка привітала усіх із зимовими святами та побажала, щоб у кожному домі панували мир та злагода, а Різдво подарувало усім силу, віру і натхнення на новий рік. Кожен колектив був відзначений грамотою та подарунком від управління освіти.

Управління освіти, культури, молоді та спорту  висловлює щиру вдячність талановитим та творчим дитячим колективам за гарну підготовку та участь у районному фестивалі.

Особлива подяка депутату обласної ради Олегу Білявцю за надану спонсорську допомогу в організації проведення ІІ-го фестивалю вертепів.

Щира подяка голові Кузьминської сільської ради Момоту Олегу Сергійовичу та всьому творчому педагогічному колективу Кузьминського ліцею, колективу Кузьминського будинку культури за організацію, створення комфортних умов для проведення фестивалю, гостинність та затишну атмосферу свята.