Музична культура дитини є органічною частиною культури народу, до якого вона належить, або серед якого живе, тому один з пріоритетних напрямків роботи голови райдержадміністрації  Ніли Василівни – розвиток шкіл естетичного виховання, збільшення кількості вихованців та викладацьких кадрів, а також удосконалення матеріально-технічної бази.

Саме однією із таких шкіл є Антонінська дитяча музична школа, яка розташована на території селища Антоніни. Початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад  готує підґрунтя до занять художньою творчістю, а найбільш обдарованих учнів —  до вибору професії  у галузі культури та мистецтва.  В  школі навчається 103 учні в класах  фортепіано, баяна та акордеона,  духових та ударних інструментів, гітари, скрипки, хорового співу, народного співу, образотворчого мистецтва, декоративно-прикладного мистецтва та працює 11 викладачів.

Учні школи постійно приймають участь у фестивалях та конкурсах різних рівнів. Наразі, творчі колективи є активними учасниками усіх заходів, які проходять не тільки на території селищної ради, а й у різних куточках нашого району та області.   За творчі досягнення у міжнародних, всеукраїнських, регіональних, обласних  конкурсах  та враховуючи досягнення за 2016/2017 навчальний рік, обдаровані учні та викладачі Антонінської дитячої музичної школи  були нагороджені грошовими преміями за рахунок коштів районного бюджету.

Протягом останніх років, за пропозицією райдержадміністрації з районного бюджету на Антонінську дитячу  музичну школу було виділено понад 400 тис. грн. З них придбано музичні інструменти, закуплено матеріально-технічну базу для проведення якісних музичних уроків, встановлено санвузол, проведено капітальний ремонт коридору першого поверху, замінено 24 вікна на металопластикові та вхідні двері.  На сьогоднішній день  проводяться роботи по облаштуванню мощення навколо школи.

Антонінська  дитяча музична школа являється однією з кращих сільських, селищних   шкіл на Хмельниччині, тому надзвичайно приємно пишатися творчими досягненнями та успіхами даного закладу, особливо коли відчутно  підтримку очільників району.