14 березня 2017 року робоча група по виявленню громадян, що здійснюють діяльність на ринках району та торговельних центрах без державної реєстрації, як суб’єкти господарювання та по виявленню неоформлених найманих працівників провела обстеження 7 торговельних закладів центральної частини міста, в ході якого надавала  роз’яснення вимог чинного законодавства щодо використання праці найманих осіб, порядку їх оформлення та вела поновлення реєстрів фізичних осіб, які здійснюють торгівельну діяльність.

За встановленими фактами по виявленню неоформлених найманих працівників робочою групою складено 3 акти обстеження за дотриманням роботодавцем законодавства щодо укладання трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

У разі неоформлення найманих працівників матеріали обстежень будуть відправлені Територіальній державній інспекцією з питань праці у Хмельницькій області.

З початку року за результатами роботи робочої групи (за період з 21 лютого по 14 березня)  5 фізичних осіб-підприємців уклали трудові відносини із 6-ма найманими працівниками. Внаслідок легалізації “тіньової” зайнятості сума коштів, що надійде до бюджету становить  — 7,9 тис. грн. ( в т.ч. до місцевого бюджету – 3,4 тис. грн., до державного – 4,5 тис. грн.).