7 вересня 2018 року Управління освіти, молоді та спорту Красилівської районної державної адміністрації під керівництвом головного спеціаліста відділу освіти управління Наталії Свистун провело районне свято з нагоди Дня фізичної культури та спорту, на якому відзначило кращих учителів фізкультури, спортсменів. Свято було проведено на базі Заслучненського ліцею імені Олексія Іщука. Гостями на святі стали голова районної ради Василь Пасічник, заступник керівника апарату — начальник відділу персоналу апарату райдержадміністрації Світлана Олексійчук

Вперше в рамках Дня фізичної культури та спорту започатковано кубок з міні-футболу імені героїв Красилівщини «Народжені, щоб стати героями…». І не випадково кубок проводився у селі Заслучне, адже саме тут народився Альоша Іщук, герой Красилівщини, який героїчно загинув на Луганщині, врятувавши десять молодих життів десантників. Олексій посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. За життя Олексій був прикладом у навчанні, спорті. І, мабуть, цілеспрямовано саме спортсмени села Заслучне вибороли перше місце. Кубок героїв Красилівщини на рік залишиться у рідному селі героя.
Безмежні слова шани і подяки мамі Олексія Людмилі Іванівні, вчительці місцевої школи. Щира подяка за організацію свята головному спеціалісту відділу молоді та спорту Марині Снігур, методисту РМК Петричуку І.В., директору Чебанаш Л. В. та усьому педагогічному колективу Заслучненського ліцею. Щиро дякуэмо усім учасникам, які приїхали на свято!
Щиро дякуємо Федченку В. О., Агафоновій Т. В., Образцову В. П., Репецькому А. О., Мисливому М. І. за надання фінансової допомоги в організації заходу.