24 жовтня 2017 року перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний взяв участь у шостому засіданні Ради регіонального розвитку, яке відбулось у м. Київ під головуванням Президента України Петра Порошенка. Участь у засіданні також взяв Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Виступаючи на засіданні Президент наголосив, що децентралізація в Україні подолала скептичні настрої на місцях і довела свою ефективність для розвитку місцевих громад (докладніше).  Також, Петро Порошенко закликав пришвидшити впровадження реформи медицини та прокладення швидкісного Інтернету в сільській місцевості (докладніше). Глава держави зупинився і на питанні будівництва доріг. «Дороги в Україні будуть будуватися і відновлення дорожньої мережі буде символом України. Аж поки ми не приведемо в порядок мережу автомобільних магістралей, яка була абсолютно занедбана протягом останніх 20 років», — наголосив Президент (докладніше)

Виступаючи на засіданні Ради регіонального розвитку, Петро Олексійович зауважив, що владу критикують за участь у відкритті новозбудованих доріг, мостів, шкіл або підприємств в регіонах. За словами Глави держави, це робиться для того, щоб привернути увагу до змін, які щоденно відбуваються в державі (докладніше).  Також, Президент наголосив на важливості дбати про примноження можливостей для розвитку бізнесу в Україні, залучення інвестиції, а також спільну стратегію влади, бізнесу, центральних виконавчих органів та місцевого самоврядування (докладніше).

«Залишилося менше року до початку планового виборчого циклу з обрання Президента та Верховної Ради. Як я вже вам казав дев’ять місяців тому – ніяких дострокових виборів не буде. Що ми й забезпечили. Цей період до вимушеної паузи в реформах і до ризику зростання популізму, кожному з нас треба використати максимально ефективно», — підкреслив Глава держави під час виступу на шостому засіданні Ради регіонального розвитку (докладніше про це). Також, під час свого виступу Глава держави жорстко розкритикував роботу виконуючого обов’язки голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха (докладніше).

Україна має всі можливості для того, аби вже в 2019 році досягти росту ВВП на рівні 5-7%, і такий ріст має стати ключовою метою роботи Уряду і головним економічним орієнтиром на найближчі роки. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Ради регіонального розвитку (докладніше). Також, Володимир Борисович повідомив, що Кабінет Міністрів України в рамках політики підтримки легального бізнесу та створення сприятливого ділового клімату в Україні опрацьовує проект закону про відповідальність співробітників правоохоронних органів за неправомірні й надмірні силові дії проти підприємців (докладніше).

Заплановані Урядом програми підтримки аграріїв передбачають доступ до кредитних ресурсів та технічне оновлення господарств, і влада на місцях має бути готова до виконання програмних завдань та забезпечення потреб агровиробників.  Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман  під час засідання Ради регіонального розвитку (докладніше). Також, Володимир Борисович зазначив, що започаткована в 2014 році реформа децентралізації, яка дозволила наростити ресурси місцевих бюджетів, покликана не тільки акумулювати кошти на місцях, а й навчити заробляти та примножувати бюджетні статки (докладніше про це).

На засіданні Віце-прем’єр-міністр –Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко презентував державну політику підтримки сільського розвитку (докладніше). Також, Геннадій Зубко окреслив маршрутну карту завдань з розвитку сільської медицини (докладніше).

В свою чергу, Міністр фінансів Олександр Данилюк наголосив на важливості продовження реформи бюджетної децентралізації, розповів про результати першого етапу цієї реформи, а також про подальшу підтримку об`єднаних територіальних громад та розвиток регіонів, що передбачено проектом державного бюджету на 2018 рік (докладніше).

Також, під час засідання Ради регіонального розвитку Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів доповів про стан економічного розвитку (докладніше).