Днями лікарі підозрювали небезпечну недугу у сім’ї з обласного центру.

Хмельницька інфекційна лікарня є опорним медичним закладом для боротьби з коронавірусом. Станом на сьогодні, 16 березня 10:00, головний лікар медустанови Оксана Піддубна повідомила, що жодного випадку підозри на коронавірус немає.Хмельницька інфекційна лікарня отримала експрес-тести на коронавірус

Українців почали інформувати про коронавірус СМС-повідомленнями. У них міститься інформація Міністерства охорони здоров’я про профілактику коронавірусу COVID-19. «У зв’язку з вірогідністю COVID-19 МОЗ України рекомендує: за можливості залишатися вдома, мити/дезінфікувати руки й обмежити контакти, у випадку поганого самопочуття — звернутися до лікаря. Рекомендуємо утриматися поїздок за кордон», — йдеться в СМС-повідомленні.

До речі, вчора, пресслужба МОЗ України опублікувала термінове звернення міністра охорони здоров’я Іллі Ємця. У ньому посадовець пропонує закрити всі заклади громадського харчування та торгово-розважальні центри, а також перепрофілювати лікарні. Проте Ілля Ємець також закликає українців не панікувати, а мобілізувати свої сили.

Згідно з картою поширення коронавірусу від Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса, станом на 09:33 15 березня у світі зафіксовано 156 тисяч 400 випадків захворювання COVID-19. Серед них 5 тисяч 833 мають летальний кінець, а 73 тисячі 968 людей вилікувалося від хвороби.