У період з 1 по 29 лютого 2020 року державними інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля проведено 57 рибоохоронних рейди та викрито 72 порушення природоохоронного законодавства, з яких 17 — грубі. Також складено 19 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 20 — за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та три – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (реалізація заборонених знарядь лову). Крім цього, оформлено 13 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«За цей період на порушників накладено штрафів на суму 1 615 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 6 435 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 318 кг водних біоресурсів. Також вилучено 43 од. заборонених знарядь лову та ще 38 од. — за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений», — повідомив в.о. керівника рибоохоронного патруля Олег Атаманчук.

Крім цього, 34 адміністративні справи передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Наприклад, другого лютого державні інспектори викрили місцевого мешканця, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сіткою. Інцидент стався на р. Південний Буг, поблизу с. Подільське Летичівського району. Громадянин виловив 21 екз. карася сріблястого та 16 екз. плітки. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 1 717 грн.

19 лютого рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. Випадок стався на р. Бужок, поблизу с. Редвинці Хмельницького району. У громадянина вилучено сітку та водні біоресурси (16 екз. карася сріблястого та 3 екз. щуки). Завдано збитків у розмірі 1 292 грн.

На осіб складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцем скоєння правопорушення.

Також впродовж місяця державні інспектори регулярно виявляли продаж водних біоресурсів без документів на ринках області. Із порушеннями торгували у  м. Старокостянтинів, м. Городок, смт Летичів, м. Полонне, м. Деражня та смт Віньківці.

На всіх порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцем скоєння правопорушення.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та Порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Хмельницький рибоохоронний патруль нагадує, що на Хмельниччині діє осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах та заборона на вилов раків у всіх водних об’єктах області.    

З повагою 

прес-служба Хмельницького рибоохоронного патруля

тел: (0382) 79 20 88