Щоденна діяльність фахівця із соціальної роботи направлена на вирішення проблем конкретної сім’ї.  Фактично, спеціаліст виступає організатором, який залучає ресурси місцевої громади і надає допомогу родинам, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Фахівець із соціальної роботи повинен уміти правильно діагностувати проблематику складних життєвих обставин сім’ї і надавати фахові рекомендації з психологічної, педагогічної, правової тематики. Тож, такий працівник має мати вищу освіту, зокрема, профільну, а також постійно підвищувати власну практичну кваліфікацію. Саме він у сільській місцевості має бути найбільш поінформованим спеціалістом у місцевій громаді щодо можливої підтримки та допомоги родинам у складних життєвих обставинах, про діяльність мережі сервісів та окремих спеціалістів за тими чи іншими питаннями. Тому організація діяльності новопризначених фахівців із соціальної роботи передбачає проходження обов’язкового  навчального курсу на базі Красилівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і стажування на робочому місці.

Саме з цією метою 01 барезня 2017 року працівники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели навчання для фахівців із соціальної роботи Кременчуківської, Щиборівської, Ледянської, Криворудкіської, Малоклітнянської, Чернелівської і Заслучненської сільських рад. Новопризначені фахівці отримали     необхідну інформацію та матеріали для започаткування своєї роботи, поділились з ними своїм досвідом спеціалісти, які працюють в громаді тривалий час .