6 квітня   2017 року  в читальній  залі центральної районної бібліотеки  проведено годину духовності «Старовинна святиня м. Красилова – римо-католицький костел «Серце Ісуса».  У заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації Ірина Морозович, міський голова Анатолій Жовтан,  начальник відділу культури, національностей та релігій   Інна Грицюк, керівник апарату міської ради Тетяна Романюк, голова громадської організації «Польське культурно-освітнє товариство м. Красилова» Руслан Гарник, представники польської спільноти міста, учні польської суботньої школи, працівники та користувачі бібліотеки.

Провідний бібліотекар центральної районної бібліотеки Олена Мойсеєнок  розповіла про історію римо-католицького костелу. Наталія Гарник поділилася з присутніми спогадами парафіян храму про радянські часи, коли він був закритий та католики міста  таємно збиралися на  спільні молитви в домівках, про  їхні багаторазові звертання  до влади з проханням та вимогами повернення костелу. Цікавою була розповідь про літургійну чашу, яка зникла майже сто років тому. Коли храм було закрито, парафіяни заховали в своїх будинках  найцінніші  речі з костелу. Лише 13 років тому хлопчик Сергій Мазуркевич знайшов дивний пакунок з церковною чашою на горищі старого будинку своєї померлої бабусі, а його сестра Катя принесла її до храму. Довго чаша чекала свого часу. Отець храму Збігнєв Савчук відвіз чашу до Кракова, де її було відреставровано і позолочено. Під час зустрічі присутні в залі мали чудову можливість споглядати літургійну чашу.

Про сьогодення  римо-католицького костелу «Серце Ісуса» змістовно розповіла працівник реколекційного дому, менеджер по зв’язках з громадськістю  Вікторія Тумановська. Вона ознайомила присутніх в залі з роботою реколекційного дому, світлиці для молодших дітей, біблійних гуртків для людей різного віку,  школи християнського життя і євангелізації, місіонерської школи та про релігійні  уроки для дітей шкільного віку.

На завершення  заходу  Руслан Гарник  подарував  центральній районній бібліотеці  черговий номер газети «Slowo polskie» та християнський журнал «Любіть один одного», який видається в м. Познань.

Презентацію  книжково-ілюстративної виставки  «Римо-католицький костел «Серце Ісуса: минуле та  сучасне»» провела  Олена Мойсеєнок.