Сьомого листопада працівниками Управління Держрибагентства у Хмельницькій області проведено нараду із суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері аквакультури. Захід відбувся в смт Летичів Летичівського району в приміщенні районної державної адміністрації.

У заході взяли участь виробники продукції аквакультури, представники Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області, відділу агропромислового розвитку Летичівської районної державної адміністрації та Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області.

Під час наради спеціалісти Хмельницького рибоохоронного патруля наголосили на неухильному дотриманні вимог законодавства – Закону України «Про аквакультуру», постанови КМУ №420 від 29.05.2013 р. «Про затвердження Типового договору оренди водних об’єктів», наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 30.01.2013 № 45 «Про затвердження Зон аквакультури (рибництва) та рибопродуктивності по регіонах України» тощо.

Під час обговорення суб’єктів аквакультури проінформовано про необхідність виконання норм законодавства щодо надання повної та достовірної інформації за формою № 1 А — риба (річна) «Виробництво продукції аквакультури за 20__рік», надано рекомендації щодо правильного заповнення даної форми та роз’яснено типові помилки, які виникають при її заповненні. Окрім того, виробникам продукції аквакультури нагадали, що за систематичне неподання звіту про обсяги виробництва продукції аквакультури, невиконання норм чинного законодавства або укладених договорів оренди, Хмельницький рибоохоронний патруль ініціюватиме припинення дії договорів оренди.

Учасникам наради були роздані спеціальні пам’ятки з витягами із законодавства та зразками форм спеціальної первинної документації.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись норм законодавства. В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.