21 лютого 2017 року працювала робоча група по виявленню громадян, що здійснюють діяльність на ринках району та торгівельних центрах без державної реєстрації, як суб’єкти господарювання та по виявленню неоформлених найманих працівників.

Робоча група провела обстеження закладів торгівлі (в т.ч. торгового комплексу «Андора»), перукарень, стоматологічних кабінетів в центральній частині міста. В ході обстеження надано рекомендації та роз’яснено зміни в законодавстві з 01 січня поточного року щодо відповідальності роботодавців за використання нелегальної праці.

За встановленими фактами по виявленню неоформлених найманих працівників робочою групою складено 3 акти обстеження за дотриманням роботодавцем законодавства щодо укладання трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами), зайняття господарською діяльністю без державної реєстрації.

У разі нездійснення державної реєстрації фізичні особи можуть бути притягнуті до відповідальності відповідно до статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У разі неоформлення найманих працівників матеріали обстежень будуть відправлені Територіальній державній інспекцією з питань праці у Хмельницькій області.