9 травня 2017 року Красилівщина відзначила День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Святкування визначного історичного дня в м. Красилів розпочалось о 9:30 формуванням колони біля районного військового комісаріату. Колона сформована з ветеранів війни, учасників антитерористичної операції на сході країни, керівництва району та міста, трудових колективів підприємств, установ та організацій міста, громадських об’єднань місцевих жителів, учнівської молоді рушила до святині міста меморіального комплексу Площа Слави. По дорозі слідування колона зупинялася двічі, аби вшанувати пам’ять про загиблих воїнів афганців та Героям України, які загинули в наш час за незалежність нашої держави покладанням квітів до пам’ятних знаків.

Далі на Площі Слави відбувся мітинг-реквієм з нагоди 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. З вітальними словами та словами вдячності звернулась до присутніх голова райдержадміністрації Ніла Островська: «Дорогі ветерани,  учасники бойових дій, дорогі жителі Красилівщини, всі хто пережив  страшні часи Другої світової

Ці травневі дні священні і скорботні для кожного з нас. Війна переорала Україну із заходу на схід і зі сходу на захід  вогняним смерчем. Майже три мільйони українців загинули на фронтах, п’ять з половиною мільйонів – на окупованих гітлерівцями територіях. Населення України за роки війни скоротилось на 14 мільйонів.

8 травня 45-го року після шестирічної війни був встановлений довгоочікуваний мир в Європі. Два роки тому Україна приєдналася до європейських країн у відзначенні Дня пам’яті та примирення. Ця нова для нас традиція жодним чином не підміняє, а доповнює і посилює звичне державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Ще в березні 39-го українці Закарпаття першими на нашій землі відчули смертельний подих майбутньої трагедії. А у вересні того ж року, вже по інший бік від Карпат, понад сто тисяч українців вступили у нерівний двобій з нацистами у складі Війська Польського.

З Україною пов’язані вирішальні та найзапекліші баталії на радянсько-німецькому фронті. На нашій території було проведено 29 із 76 операцій Другої світової війни.

Українці воювали в Червоній армії, в радянських партизанських з’єднаннях, в лавах української повстанської армії,  у складі армій антигітлерівської коаліції.

Земний уклін усієї Красилівської громади,  і мертвим і живим, всім,  хто боровся проти  нацизму, і зараз відстоює незалежну Україну на сході держави,   хто подарував нам  сьогоднішній мирний сонячний день.

Світла і вічна пам’ять всім борцям за свободу вітчизни. Вклонімося їм до землі і вшануймо скорботною хвилиною мовчання.

Нині на Сході України відбувається безпрецедентне з часів Гітлера та Сталіна порушення норм міжнародного права. Хижа й ненажерлива імперія  не рахується з державними кордонами і прагне розширити свій так званий життєвий простір – «руский мир». Україна знову дає відсіч, — хіба що з тією різницею, що зараз ворог прийшов до нас не з Заходу, а зі Сходу. 

Український народ  захищав рідну землю тоді,  і  захищає  свою країну сьогодні.

Український народ  переміг  тоді, і переможе  сьогодні!

Усім нам я бажаю миру! Бажаю бути гідними і гордими нашої справжньої, а не переписаної комуністичним режимом історії.

Бути гідними і гордими наших предків, які через століття боротьби зберегли і пронесли для нас з вами незламний дух української нації, дух вільного народу, що прагне жити в мирі на рідній незалежній землі.

І зараз коли наш східний сусід брязкає зброєю з гаслами «Ми можем повторить»,  весь цивілізований світ у спільних молитвах, і сьогодні ми з вами помолимось  до Господа Бога, щоб запанував мир в Україні і ніколи війна не прийшла на Красилівську землю.

Вітаю вас, дорогі красилівчани, з Днем пам’яті та примирення та з Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 

Слава ветеранам Червоної армії та партизанського руху!

Слава воякам Української повстанської армії і всім учасникам національно-визвольної боротьби!

Слава Збройним Силам України, Національній гвардії, добровольцям, волонтерам, хто в ці роки, дні і хвилини захищають нашу землю від зазіхань Російської Федерації!

 Вічна слава нашим захисникам всіх поколінь!

Слава Україні!

Героям Слава!»

Також перед присутніми виступали військовий комісар Красилівського районного військового комісаріату, підполковник Андрій Богданов, лідери шкільного учнівського самоврядування. Представники релігійних конфесій провели молебень за мир та спокій в Україні. Хвилиною мовчання та покладанням вінків і квітів на святині міста – Площі Слави учасники мітингу вшанували пам’ять полеглих у наймасштабнішій трагедії ХХ століття – Другій світовій війні. Зробивши спільне фото на згадку, ветерани відправились на святковий обід, який був організований для них у територіальному центрі надання соціальних послуг. В свою чергу жителі міста могли насолоджуватися концертною програмою за участю художніх самодіяльних колективів міста Красилова, яка пропонувалась до перегляду починаючи з 11:00 на площі Незалежності, скоштувати солдатської каші, прийняти участь в акції «Напиши лист солдату». Також охочі могли спостерігати за спортивними змаганнями, які проходили на стадіоні ДЮСШ в міському парку відпочинку та в приміщенні НВК «Гімназія та ЗОШ І ступення». Учасників змагань з футболу, волейболу та шахів привітали голова райдержадміністрації Ніла Островська, заступник голови райдержадміністрації Ірина Морозович, міський голова Анатолій Жовтан.

Святкування Дня Перемоги завершилось виступом народного аматорського духового оркестру районного Будинку культури з концертною програмою «Для вас, ветерани».