14 травня 2018 року управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації організовано проведення тренінгу в рамках реалізації регіонального компоненту проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні». Проект реалізується Координатором проектів ОБСЄ в Україні на замовлення Міністерства соціальної політики України. Виконавчим партнером Проекту у Хмельницькій  області є  Благодійний Фонд «Ксена».

Під час тренінгу представники державних структур підвищили свою обізнаність щодо законодавства у сфері протидії торгівлі людьми та навчились ідентифікувати осіб, які постраждали від цього злочину, надавати їм допомогу та підтримку відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» в умовах розвитку державного Національного механізму взаємодії суб’єктів.

В Україні вже більше 550 громадян отримали від держави статус осіб, що постраждали від торгівлі людьми. У Хмельницькій області 22 особам встановлено даний статус, з них 5 осіб жителів Красилівського району.

Постраждалі особи мають право отримати від держави одноразову матеріальну допомогу, соціальний супровід, психологічну та медичну допомогу. А також вони можуть звернутись за допомого до Благодійного Фонду «Ксена», який надає значну реабілітаційну підтримку.