27 вересня 2017 року під керівництвом голови обласної ради Михайла Загородного відбулося пленарне засідання п’ятнадцятої сесії облради. На засіданні зареєструвався 71 депутат.

Обранці розглянули більше сотні проектів рішень.

Особливо детальне обговорення викликало одне з ключових питань порядку денного – «Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік». З інформацією з даного питання виступив начальник Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Пенюшкевич та співдоповідач – голова постійної комісії з питань бюджету Іван Гладуняк. Попри те, що фракція політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода» відмовилася брати участь у голосуванні, депутати схвалили зміни до головного фінансового документу краю.

За результатами розгляду питання «Про депутатські запити» на контролі обласної ради перебуває 37 запитів, з яких 9 нових.

Депутати затвердили розпорядження голови облради про звільнення чотирьох керівників комунальних підприємств та призначили 7 нових.

Так, рішенням ради на посаду директора Черчецького будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів призначено Олександра Пелехацького, директором Білогірського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів – Віталію Живлюк, головним лікарем Хмельницького обласного онкологічного диспансеру – В’ячеслава Мороза, головним лікарем Староушицького обласного дитячого санаторію «Дністер» – Валерія Маковецького, головний лікарем комунального закладу «Славутська обласна туберкульозна лікарня» – Тетяну Лукачик, головним лікарем Хмельницького обласного Центру здоров’я – Людмилу Небесну, директором комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» – Валерія Сороку.

А от проект рішення про призначення директором комунального закладу «Центр організаційно-господарського забезпечення закладів освіти» Віктора Скрипника не знайшов підтримки у сесійній залі навіть при поверненні до голосування.

Рішенням ради внесено зміни до двох діючих програм – соціальної підтримки осіб, які беруть (брали) участь в антитерористичній операції, та членів їх сімей, які зареєстровані у Хмельницькій області, та сприяння якісній бойовій підготовці військових частин Збройних сил України, Національної гвардії України, які розташовані на території Хмельницької області, на 2017 рік.

Окрім того, заслухано звіти голів чотирьох постійних депутатських комісій про свою діяльність.

Підтримано депутатами півтора десятка питань порядку денного щодо надання у користування обласній та районним організаціям Українського товариства мисливців і рибалок мисливських угідь. Блок питань стосуються врегулювання питань комунальної власності.

На жаль, серед депутатів не знайшов одностайного схвалення проект рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 28 травня 2015 року № 1-32/2015 «Про проект перспективного плану формування територій громад Хмельницької області», який має важливе значення для подальшого функціонування 7-ми об’єднаних територіальних громад, у яких вже призначено перші місцеві вибори 29 жовтня цього року та 5-ти ОТГ, які чекають аналогічного рішення ЦВК на грудень поточного року.

Рішенням ради Хмельницьке музичне училище імені В.І. Заремби перейменовано у Хмельницький музичний коледж імені В.І. Заремби.

Прийняли депутати також три звернення – до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо надання статусу учасника бойових дій бійцям добровольчих формувань, до Верховної Ради України щодо удосконалення діючого законодавства у сфері трансплантації органів  та інших анатомічних матеріалів людині, а також до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо перегляду  та внесення змін до нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України, що регулюють питання виплати бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції.

У пленарному засіданні взяли участь народні депутати України Сергій Мельник та Сергій Лабазюк, голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук, голови районних рад, міські (міст обласного значення) голови, сільські, селищні, міські голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, керівники структурних підрозділів ОДА  та територіальних управлінь центральних органів влади.

За інформацією сайту обласної ради