За інформацією головного лікаря Хмельницької міської інфекційної лікарні Оксани Піддубної  за минулу добу до лікарні доправили 40 осіб, у більшості з яких діагностовано ГРВІ та грип.  Загалом, більше половини хворих на грип, твердять лікарі, мають ускладнення у вигляді пневмонії.

Оксана Піддубна підкреслила, що вакцинуватися від грипу не пізно навіть у розпал підвищення епідемічного рівня хвороби. А за появи перших ознак недуги (високої температури, що не збивається, ломоти в тілі, сильного головного болю, нудоти, кашлю та нежитю) – не зволікати і терміново звертатися до свого лікаря.

За інформацією головного епідеміолога Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Олександра Мирного, від початку епідемічного сезону, станом на 26 січня у Хмельницькій області на грип та ГРВІ захворіли 107 110 осіб, з них – 77 148 дітей. З 20 до 26 січня зареєстровано 8461 хворого на ці недуги, 5722 з них – діти. Загалом, епідемічний поріг в області уже перевищено на 3,2%, що стало причиною закриття на карантин великої кількості шкіл.

На Хмельниччині зростає й кількість осіб, котрі хочуть захиститися від грипу засобами вакцинації. Від початку епідемічного періоду зазначені щеплення зробили 3868 громадян.

У школах Хмельницького, за винятком приватних закладів і інтернату №2, з понеділка, 3 лютого, оголошено карантин для запобігання розповсюдженню грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Карантин також оголошено у школах Кам’янця-Подільського. За повідомленням Кам’янець-Подільської міськради, там школярі залишатимуться вдома до 7 лютого.

У Хмельницькій облдержадміністраціїраніше інформували, що кількість хворих на грип в області стрімко зростає.