16 вересня 2017 року на Хмельниччині відбулася обласна виставка “Агро-Поділля 2017”.  На виставці демонструвалася продукція провідних вітчизняних та зарубіжних виробників, сільськогосподарська техніка та обладнання. В широкому асортименті гостям та жителям області була представлена промислова та продовольча продукція, продукція бджільництва, харчової та переробної промисловості, органічне виробництво засоби захисту сільськогосподарських рослин, вироби народних умільців та багато іншого.

 

Продукцію нашого району на виставці презентували голова райдержадміністрації Ніла Островська, заступники голови райдержадміністрації Дмитро Склонний, Ірина Морозович, начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Микола Бондар, ДПТНЗ «Красилівський професійний ліцей», управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, ТМ «Мамин хліб», СТ «Домашній хдіб», ТОВ «Агропартнер-1», керівники окремих сільськогосподарських підприємств району. Народний аматорський ансамбль народної музики «Веретено» створював відвідувачам святковий настрій виконанням українських народних музичних композицій.

 

Хмельниччина – край, який багатий на аграрні традиції та славиться своїми працьовитими людьми. Зaвдяки невтомним рукам хліборобів, аграрії області досягли вагомих результатів у виробництві сільськогосподарської продукції. Так, за темпами росту виробництва валової продукції за 8 місяців склав 104%

Повністю завершене збирання ранніх зернових і зернобобових культур, валове виробництво яких майже 1,8 млн. тонн при середній урожайності 56,3 центнери з гектара, і це найвищий показник у державі та підтвердження лідерства) Хмельницької області в АПК України.

На сьогоднішній день зернові культури зібрані з 65 % площ. По завершенню всього комплексу жнивних робіт аграрії Хмельниччини очікують отримати вал зерна понад 3 млн. тонн. Найвагоміших результатів досягли господарства Городоцького, Старокостянтинівського, Волочиського районів, де валове виробництво становить понад 160 тис. тонн. Спостерігається в області зростання показників і в галузі тваринництва. З усіх категорій господарств Хмельниччина займає другі- треті місця в Україні за чисельністю поголів’я великої рогатої худоби  та за виробництвом молока.

Активно розгортається фермерський рух в області. Діє 890 фермерських господарств, які займають 148 тис. га сільськогосподарських площ.

Розвивається органічне землеробство, як заміна сучасним системам виробництва продукції. В області 30 підприємств мають право виробляти, переробляти, експортувати різні види органічної продукції.

Цьогоріч участь у виставці було запрошено понад 400 учасників з різних регіонів України. Завітали на Хмельниччину і зарубіжні гості з Польщі та Білорусі.

30 фірм і компаній по виробництву та продажу сучасної техніки для сільського господарства представили новітні модифікації комбайнів, тракторів, сівалок, плугів, малої техніки для господарств.

Вітаючи учасників та гостей з нагоди відкриття 30-ї ювілейної виставки, присвяченої 80-річчю утворення Хмельницької області, голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук підкреслив величезну роль сільського господарства у розвитку економіки України. Посадовець висловив сподівання, що виставка «Агро – Поділля 2017» стане гарним майданчиком для розширення зв’язків між фермерами, підприємцями, підприємствами, бізнесом та інвесторами, а також популяризації продукції Хмельницької області.

“Я вірю, що разом ми зможемо досягти значних успіхів у розвитку аграрного сектору економіки Хмельниччини та справі утвердження нашого краю, як області з високоефективним виробництвом – шляхом застосування сучасних технологій вирощування сільськогосподарських рослин і утримання худоби,” – зазначив Олександр Олександрович.

Також голова облдержадміністрації вручив Почесні грамоти облдержадміністрації кращим працівникам сільськогосподарської галузі області.

Переглянути більше фото>>