Мережа автомобільних доріг є невід’ємною частиною єдиної транспортної системи, що забезпечує роботу всіх галузей промисловості, сільського господарства та соціальний розвиток суспільства. Від стану автомобільних доріг залежать витрати на перевезення вантажів і пасажирів, рівень цін, певною мірою зайнятість населення та темпи розвитку економіки загалом. У свою чергу стан автомобільних доріг і темпи розвитку дорожньої галузі визначаються економічними можливостями та рівнем фінансування галузі дорожнього господарства.

В зв’язку з багаторічним недофінансуванням на проведення капітальних і поточних ремонтних робіт, на сьогодні експлуатаційний стан більшості доріг місцевого значення району є незадовільним. Окремі ділянки доріг є аварійно небезпечними та потребують термінового капітального і поточного середнього ремонтів.

На 2020 рік для Хмельницької області передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, в загальній сумі 853 910,4 тис гривень.

За пропозицією, наданою районною державною адміністрацією, Державним агентством автомобільних доріг України сформовано перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету  місцевим бюджетам за бюджетною програмою 3131090 у 2020 році, з урахуванням Програми розвитку автомобільних доріг загального користавання місцевого значення на 2020-2022 роки та доручення Кабінету Міністрів України від 27.01.2020 року №3151/0/1-20.

До даного переліку, включенні передусім дороги, що ведуть до опорних шкіл, лікувально-профілактичних закладів та соціально-важливих об’єктів інфраструктури, а саме:

  1. Ремонт дорожнього покриття ділянки по вулиці Соборна в смт. Антоніни Красилівського району Хмельницької області;
  2. Поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення планується провести:

— по об’їзній дорозі м. Красилів (окремими ділянками) по вул. Привокзальна;

— Красилів-(Старокостянтинів-Антоніни) (окремими ділянками) напрямок до сіл Заставки, Кульчини;

— Велика Медведівка-Кременчуки (ремонт мосту).

По даним об’єктам ремонту автомобільних доріг проведено тендерні процедури: визначено переможців та підписано договори. Замовником даних запланованих робіт виступає Державне підприємство Хмельницька обласна служба місцевих доріг. Згідно умов, зазначених у договорі, незабаром розпочнуться роботи по виконанню умов договорів щодо виконання відповідних робіт.

За підтримки голови Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра ГАБІНЕТА і злагодженій роботі голови Красилівської райдержадміністрації Василя КРАВЧУКА та народного депутата Верховної ради України Олени КОПАНЧУК, відповідно до Постанови від 01 липня 2020 року № 539 «Про виділення коштів для здійснення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення» додатково виділено 50 млн. гривень на поточний середній ремонт автодоріг Т-23-24 Антоніни Старокостянтинів (окремими ділянками) та Т-23-02 Чернелівка — Городок — Смотрич (окремими ділянками) – 50 млн грн (6,5 км).

Для комплексного завершення будівництва та ремонту автомобільних доріг до прилеглих населених пунктів, головою районної державної адміністрації спрямовано пропозицію до керівника ДП  «ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА СЛУЖБА МІСЦЕВИХ АВТОДОРІГ» Сергія ДУДИ щодо виконання робіт по автосполученню Красилів — (Старокостянтинів-Антоніни) – Дружне.