Танець існував та існує в культурних традиціях всього людства й людських спільнот. Це яскраве вираження менталітету і творчості кожного народу, віддзеркалення традицій, хореографічної мови, пластичної виразності у співвідношенні з музикою.         

Саме 17 січня 2017 року  в районному Будинку культури  відбувся  творчий звіт народного аматорського ансамблю танцю «Барвінок», приурочений 30-річчю присвоєння звання «народний аматорський».

Ансамбль танцю «Барвінок» був створений на базі аматорського танцювального  гуртка, який працював при  районному будинку культури з  1975 року. Особливого розквіту колектив досяг, коли його очолив творчий тандем Олександр Маркович Забейда та його дружина Алла Леонідівна Забейда. За високі творчі досягнення в 1986 році колективу присвоєно почесне звання «народний аматорський», одночасно він отримав назву «Барвінок».

Творчі досягнення колективу неодноразово відзначено почесними грамотами, дипломами обласних та районних оглядів.

Ансамбль є учасником ІІІ Всеукраїнського свята народної творчості, телефестивалів «Сонячні кларнети», «Подільське намисто», приймав участь в традиційних обласних святах «Подільські візерунки», «Слов’янське коло», був учасником Всеукраїнського танцювального конкурсу ім. Павла Вірського, лауреатом обласних оглядів-конкурсів.

Багато теплих і щирих слів на святкуванні було сказано ветеранам ансамблю, молодим  учасникам, батькам та всім організаторам. За високі творчі досягнення, професіоналізм, вагомий внесок у розвиток хореографічного мистецтва в районі, заступник голови районної державної адміністрації Ірина Морозович, заступник голови Красилівської районної ради Микола Білик, начальник відділу культури, національностей та релігій  Інна  Грицюк,   вручили  грамоту та подяку керівнику народного аматорського  ансамблю танцю «Барвінок» Інні Стаховській, та побажали творчих злетів і нових досягнень.

В той час на сцені відбувалось  чарівне дійство, всю свою майстерність учасники колективу вклали в запальні танці. Привітали колег і танцювальний колектив  «Сяйво» керівник Юлія Крижанівська, народний аматорський ансамбль народної музики «Веретено» — керівник Олександр Микульський, учні Красилівської дитячої музичної школи та солістка районного будинку культури і чарівна ведуча Людмила Богуславська. Щедрими оплесками, квітами та гарними емоціями були нагороджені народний, аматорський ансамбль танцю «Барвінок» та керівник Інна Стаховська.