Вельмишановний пане президенте!

Шановна громадськість!

Дорогий Український народе!

Хочеться сказати Yes! Ми це зробили! І я вас з цим вітаю!

Насправді ми цього дуже довго чекали. І це історична мить, коли ми руйнуємо паперову завісу, яка відділяла Україну від Європи. Це означає, що Україна зробила величезні реформи. Ми разом, спільними зусиллями змінили країну. А наші партнери з Європи дотримались свого слова і двері Європейського Союзу, двері наших друзів і партнерів відкриті для нашої великої 45-мільйонної нації, для українського народу. Я вас з цим вітаю!

Сьогодні 11 червня і я впевнений , що цей день назавжди закарбується в історії України як остаточний вихід нашої держави з Російської імперії і повернення України до родини європейських народів. Саме заради цих цінностей, європейських цінностей три з половиною роки тому українці вийшли на Революцію Гідності, вимагаючи реформ і європейської інтеграції.

І сьогодні воля народу імплементована і перше, надзвичайно важливе досягнення ми з вами зробили. Саме зараз волю, свободу, демократію найкращі українці – воїни Збройних Сил та інших збройних формувань захищають на Сході нашої держави.

Сьогодні дуже важливий день для мене особисто, бо 11 червня – це день народження мого батька Олексія Івановича Порошенка. Батько, це є найкращий подарунок і для тебе, з днем народження тебе.

Сьогодні цим правом може скористатись кожен українець, бо ми не просто відкриваємо двері і право для безвізових подорожей для тих, уже більше 4 млн українців, які мають біометричні паспорти. На сьогоднішній день ці паспорти не потребують жодних віз, жодної паперової тяганини, жодних зборів, жодних черг.

Це значно збільшує цінність українського паспорту і сьогодні кожен українець може і має можливість випити фантастичну каву у Братиславі, чи полетіти лоукостом у Варшаву, чи відвідати віденську оперу. А ми, зі свого боку, запустили нові потяги до наших сусідніх європейських країн, разом з нашою митною та прикордонною службами спільно облаштовуємо пункти пропуску і будемо робити єдиний контроль з нашими  словацькими, польськими, румунськими і угорськими партнерами, як символ дружби і довіри між нашими країнами.

Хочу сказати, що чим більший прогрес ми демонструємо на шляху реформ, тим більше аргументів у мене і в українського народу з’являється для того, щоб надати Україні перспективу членства в Європейському Союзі. Бо Україна є європейська держава, відповідно до статті 49 Римського статуту.

Я хочу подякувати своєму доброму другу Президенту Словаччини за тверду підтримку Словаччиною української територіальної цілісності, суверенітету, незалежності і українських реформ. Це позиція справжнього друга і партнера.

Ми впевнені, що спільно з нашими такими надійними друзями і адвокатами України в Європейському Союзі, ми зможемо продовжити наш шлях реформ, продовжувати кардинальні європейські зміни нашої держави, продовжити наше повернення до Європи.

У мене є всі підстави для того, щоб бути переконаним у цьому.

Слава Європі!

Слава Україні!