Дружина Президента України Марина Порошенко здійснила робочий візит у Хмельницьку область. Перша леді України разом із учнями Старокостянтинівського навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І ступеня, гімназія» імені Героя України Сергія Бондарчука продовжили заповнювати сторінки загальнонаціонального проекту «Книга Миру».

Хмельниччина стала тринадцятим регіоном України, де діти учасників АТО залишили свої сімейні фотографії та побажання про мирне небо над українською землею. Дуже символічним є те, що створення «Книги Миру» у Хмельницькій області відбулося у навчальному закладі, який носить ім’я Сергія Бондарчука – Героя Небесної Сотні, який загинув на Майдані у лютому 2014 року під час Революції Гідності, а в минулому працював вчителем фізики у гімназії.

Марина Порошенко також взяла участь у роботі триденного тренінгу для близько 120 фахівців психолого-медико-педагогічних консультацій (ПМПК). Навчальний курс організував Благодійний Фонд Порошенка в рамках соціальної програми «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

За словами дружини Глави держави, на сьогодні інклюзивна освіта – це складова загальної освітньої реформи в Україні, яка надасть можливість всім дітям без винятку отримати якісну і доступну освіту у звичайних школах.

Марина Порошенко повідомила, що відтепер Хмельницька область стала учасником національного проекту з розвитку інклюзивного освітнього середовища в Україні. Дружина Президента передала голові Хмельницької облдержадміністрації Олександру Корнійчуку дизайн-проект сучасної Медіатеки для шкіл з інклюзивною освітою в області.

За статистикою сьогодні в Хмельницький області лише 8% шкіл з інклюзивною формою навчання, тобто 58 загальноосвітніх навчальних закладів, у яких навчається 233 учня з особливими освітніми потребами. Однак інклюзивною освітою охоплені навіть менше 1% «особливих» дітей регіону.