09 квітня 2017 року на центральному стадіоні села Западинці відбувся IV Кубок з футболу  серед аматорських колективів, присвячений пам’яті українського поета, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Римарука Ігоря Миколайовича. Засновниками у 2014 році гарної футбольної традиції проведення кубкового Турніру є ентузіасти, гравці-аматори футбольного клубу «Западинці» Сергій Янюк та Сергій Томчук, які докладають чималих зусиль для розвитку футболу на селі та виховання підростаючого покоління у здоровому та спортивному дусі. Хлопці показують зразковий приклад для усіх жителів Красилівщини.

Учасниками змагань у цьому році було п’ять команд: господарі – ФК «Западинці», ФК «Лампка-Агро» (с. Великі Зозулинці), запрошені гості з Волочиського району ФК «Бубнівка», із Хмельницького району ФК «Грузевиця» та ФК «Печеськи-Аркадіївці».

Привітати шанувальників футболу з нагоди свята завітали заступник голови районної державної адміністрації Ірина Морозович, начальник управління освіти, молоді та спорту Олена Заїка та начальник відділу молоді, спорту та комунікацій з громадськістю Дмитро Шейгис, які побажали футболістам чесної гри та гідної перемоги, подякували організаторам та учасникам Турніру за популяризацію та піднесення престижу сільського футболу в районах області, за те, що розвивають футбольні зірки у своїх населених пунктах та забезпечують змістовне дозвілля односельчан під час проведення матчів.

Усі команди показали високий рівень підготовки та жагу до перемоги. У підсумковому результаті звання Чемпіона виборола команда-господар ФК «Западинці». Друге місце посіла команда ФК «Бубнівка», третє місце вибороли гравці ФК «Грузевиця» та четверте місце – ФК «Лампка-Агро».

Команди нагороджені кубками, медалями, грамотами та дипломами управління освіти, молоді та спорту Красилівської районної державної адміністрації. Також, відзначено кращих футболістів Турніру: у номінації «Кращий бомбардир» нагороджено Олександра Ліщинського (ФК «Западинці»), у номінації «Кращий воротар» – Віталія Дмитришина (ФК «Грузевиця») та номінацію «Кращий гравець» здобув Артем Кравець (ФК «Бубнівка»).

Свято футболу в Западинцях завершилося смачним частуванням польової кухні, яке приготували місцеві кулінари.

Організатори змагань висловлюють щирі слова вдячності усім ініціативним представникам громади села Западинці та любителям спорту, котрі постійно долучаються до організації подібних спортивно-масових заходів та сподіваються, що п’ятий ювілейний Кубок пам’яті їх видатного земляка буде організовано на не менш високому рівні.

Довідково: Ігор Миколайович Римарук народився 04 липня 1958 року на  Ізяславщині в родині сільських інтелігентів, згодом сім’я переїхала до Красилівщини. Навчався в Западинській середній школі, яку закінчив у 1974 році із золотою медаллю. Його батько – Микола Якович працював на керівних посадах у колгоспі, а мама – Галина Василівна була директором школи в селі Западинці, де також викладала українську мову та літературу. Писати вірші Ігор почав ще під час навчання в школі, юнацьке захоплення літературою вплинуло на вибір подальшого життєвого шляху. У 1979 році він закінчив факультет журналістики Київського університету імені Тараса Шевченка.  Ігор Римарук був одним із тих, хто захищав гідність сучасної української поезії. Шевченківська премія 2002 року в галузі літератури та нагорода Форуму книговидавців у Львові лише суспільно це означили. Трагічно загинув 03 жовтня 2008 року у Львові, похований на Личаківському цвинтарі.