Готуючись до гідного відзначення 75-ти річчя визволення України від нацистських  загарбників, як дань шани поваги і вічної пам’яті тим людям, які на своїх плечах винесли весь тягар воєнного лихоліття, в Україні проходить Всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України».

В березневі дні 1944 року в результаті Проскурівсько-Чернівецької операції  було звільнено Красилівський район від нацистських загарбників.

13 березня з нагоди цієї пам’ятної дати,  Красилівщина прийняла  від Теофіпольського району Всеукраїнську  естафету пам’яті  «Слава визволителям України».

У заходах взяли участь перший заступник голови Красилівської райдержадміністрації Дмитро Склонний,  голова Красилівської  районної ради   Василь   Пасічник, голова Красилівської районної організації ветеранів Володимир Боднарчук та  представники  делегації Теофіпольського району в складі голови Теофіпольської районної ради організації ветеранів України Андрія  Рудюка, голови первинної ветеранської організації Теофіпольської районної ради організації ветеранів України Георгія Марченка, секретаря первинної ветеранської організації с.Гаврилівка Віктора Семенюка, завідувача сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Теофіпольської районної державної адміністрації Ірини Барановської

Перед початком урочистої частини учасники заходу відвідали народний музей історії Красилівського району, де завідувач музею Сергій Мельничук  провів детальний екскурс  в історію воєнних років Красилівщини.

Захід продовжився в читальному залі центральної бібліотеки, де відбулось підписання Акту передачі естафети та діалог у форматі круглого столу, під час якого присутні поспілкувалися в приємній атмосфері, ділилися історичними розповідями про ті буремні події, з побажаннями миру та добра усій нашій країні.

По закінченню заходу  присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання та поклавши квіти до Меморіального комплексу площа Слави та могили  невідомого солдата.