22 січня Україна святкує День соборності – більше ста років тому, у 1919 році, було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

Соборність землі України – духовне єднання всіх територій, які історично належали нашому народові, єдність і цілісність загальної території України, недоторканність її кордонів.
Традиційно відзначила День Соборності і Красилівська громада.

 

(далі інформація із сайту Красилівської ОТГ)

Тож з нагоди державного свята – Дня Соборності та Свободи України, 22 січня в Центрі культури «Перлина» відбулись урочистості.

Вшановуючи пам`ять видатних синів українського народу – тих, хто боровся за справедливість, волю та незалежність своєї Батьківщини, учасники зібрання поклали квіти до пам`ятників: Тарасу Шевченку, Героям України та Дошки Слави.

До присутніх звернулась міський голова Ніла Островська та закликала схилити голови у скорботній хвилині мовчання в пам’ять про незламних духом, справжніх українців – борців за свободу рідної землі.

«Сьогодні ми всі повинні бути небайдужими до нашої історії та робити правильні висновки заради майбутніх поколінь, тоді Україна житиме і міцнішатиме!
Будемо єдиними – будемо успішними!
Слава Соборній Україні!», — завершила свій виступ Ніла Островська

 

За щоденну віддану працю, бездоганне виконання найвідповідальнішої місії – засівати у дітях знання і мудрість, особистий внесок у розбудову освітньої галузі й рідного краю та з нагоди Дня Соборності України, міський голова нагородила грамотами виконавчого комітету:

— Солтиса Миколу Тарасовича, ветерана педагогічної праці;
— Байдича Олександра Васильовича, директора Кузьминського.

Патріотичними номерами художньої самодіяльності учасників свята привітали: хореографічна студія «Візерунок», солісти та чоловіче тріо Центру культури «Перлина».