15 січня Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року». Це дозволить покращити доступність медичної допомоги, сконцентрувати інвестиційні ресурси та розбудувати мережу надання медичних послуг в Україні.

Ідея полягала в тому, щоб створити в українських лікарнях аналоги європейським і американським Emergency Departments. Саме в цих відділеннях важким пацієнтам надається екстрена допомога доки їх стан не буде стабілізовано. Окрім того, в Emergency Departments приймають пацієнтів, діагностують і сортують їх для направлення на подальше лікування в інші відділення.

КНП Красилівська центральна районна лікарня Красилівської районної ради – одне із десяти приймальних відділень, які будуються в області в межах програми Президента «Велике будівництво».

Згідно концепції Уряду, на кожен опорний медзаклад із державного бюджету виділено кошти, за рахунок яких можна добудувати, реконструювати або зробити капітальний ремонт у приймальних відділеннях. На КНП Красилівська центральна районна лікарня виділено 8 325 906,52 грн. Роботи мають проводитися відповідно до єдиного зразка.

Орієнтовний термін закінчення усіх робіт – листопад поточного року. 

Усі приймальні відділення будуть мати фасади затвердженої кольорової гами. Передбачається три входи до відділення: критий заїзд для автомобілів швидкої допомоги, окремі входи для хворих, яких госпіталізовують у плановому порядку, та пацієнтів, що мають ознаки інфекційного захворювання.

У відділенні будуть рецепція, приміщення для консультацій та оглядові, рентген кабінет, вбиральні, а також окремі зони для пацієнтів, що очікують лікаря, та осіб, що їх супроводжують.

Окрім того, за окремі кошти Уряд планує оснастити заклад сучасним обладнанням, що дозволить надавати ефективну медичну допомогу на рівні світових стандартів. У відділенні планується наявність УЗД-апарату, ендоскопічного обладнання, кардіомонітора, дифібрилятора, апарату ШВЛ, лабораторного обладнання, КТ тощо.

Відділення матиме і сучасний діагностичний блок, де буде встановлено обладнання для проведення термінових аналізів та проведення досліджень, у відділенні мають бути створені усі умови для проведення успішних реанімаційних заходів.

Про хід виконання робіт будемо інформувати.