28 січня 2017 року голова райдержадміністрації Ніла Островська, перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Склонний та заступник голови районної ради Микола Білик взяли участь у загальних зборах жителів села Кузьмин. На порядок денний зборів було винесено два питання, а саме: звіт сільського голови за 2016 рік; проведення господарської діяльності на орнітологічному заказнику «Кузьминський». У загальних зборах також взяли участь голова правління СК «Кузьминський» Анатолій Михайлюк, директор ТОВ «Агрокрай» Олег Білявець, депутати Кузьминської сільської ради,  керівники установ організацій села, громади сіл Каламаринка, Щиборівка, Радісне, представники спілки ветеранів АТО «Патріоти Красилівщини»  та ПАТ «Хмельницькрибгосп».

З першого питання перед присутніми у залі виступив Кузьминський сільський голова Олег Момот, який прозвітував про виконану роботу протягом 2016 року, про соціально-економічний розвиток села, про план роботи на 2017 рік.

Не менш важливим питанням, яке розглядалось на загальних зборах було питання проведення господарської діяльності на орнітологічному заказнику «Кузьминський». За інформацією сільського голови господарська діяльність на вказаному об’єкті орендарями земель водного фонду  здійснюється з чисельними порушеннями. Тому, на загальних зборах громадою села було вирішено:

1.Заборонити спуск води з орнітологічного заказника місцевого значення «Кузьминський».

  1. 3 1 березня дозволити громаді с.Кузьмин безперешкодно ловити рибу в орнітологічному заказнику місцевого значення «Кузьминський»
  2. Став переходить у власність громади і тільки громада має право вирішувати чи проводити на ньому господарську діяльність.