24 лютого 2017 року в великому залі адмінбудинку казначеї презентували вишивану карту України. В заході взяли участь голова райдержадміністрації Ніла Островська, заступник голови райдержадміністрації Ірина Морозович, міський голова Анатолій Жовтан, працівники держустанови. Відкрила захід начальник управління державної казначейської служби України у Красилівському районі Людмила Залізняк, яка розповіла присутнім про витвір народної творчості, створений руками казначеїв всієї України —  вишиту карту України.

Ця карта була створена в результаті проведеної Всеукраїнської казначейської акції “Вишивана моя Україна”, організованої Державною казначейською службою України у 2016 році з нагоди 25-ї річниці незалежності України. Ідея акції полягала в тому, щоб працівники територіальних органів Казначейства кожної області своїми руками вишили карту нашої Батьківщини притаманними для кожного регіону орнаментами.

Акція тривала понад два місяці — розпочалася напередодні Дня незалежності й завершилася невдовзі після Дня захисника України.

Казначеї надзвичайно ретельно та відповідально поставилися до створення  карти-вишиванки: сперечалися над обранням малюнків і кольорів, працювали по ночах, аби не підвести колег, встигнути вчасно передати карту до наступної області. Переходячи від казначейства до казначейства карта ставала все яскравішою, “оживала”, адже вбирала тепло рук, які її створювали. Це справді  зворушливо і символічно. Географічна карта вкривалася казначейською вишивкою і кожен новий візерунок на ній утверджував нашу віру в перемогу України та її мирне, щасливе майбутнє.

Вихованці Красилівської дитячої музичної школи подарували присутнім декілька вокальних та літературних композицій.

А історія карти — вишиванки така:

Усе починалося зі згортка простого білого полотна з нанесеним на нього контуром карти, який  Голова Казначейства Тетяна Слюз під час своєї робочої поїздки на схід країни власноруч привезла казначеям Донеччини та Луганщини. Тоді впродовж тижня Голова Казначейства відвідала всі без винятку управління Казначейства, розташовані на території, підконтрольній українській владі, зустрілася з колективами 42-х Казначейств, які долучилися до цієї патріотичної акції, ще раз засвідчивши свої прагнення до вільної і незалежної України.  

Казначеї Донеччини та Луганщини проклали на карті перші стібки, вигадали перші узори, нанесли на карту символи своїх міст і символи мирного життя….

Далі карта-вишиванка відправилася у подорож по всій Україні.

Йдучи зі сходу на захід усіма регіонами нашої Батьківщини, акція “Вишивана моя Україна” ще раз засвідчила високий дух патріотизму, притаманний українцям, єднання всіх казначеїв країни незримою ниткою любові до рідної землі.

У кожному регіоні карта доповнювалась новими візерунками, нанесеними натхненними казначейськими майстринями. Вишивали карту і чоловіки.

Вишивку для Хмельницької області було обрано колективом Головного управління Казначейства, а втілювачем ідеї стала головний спеціаліст відділу обслуговування операційного дня Головного управління Шуверткова Лілія Броніславівна.

Побувавши в кожній із областей України, вишита карта повернулась у столицю, де на Софіївській площі була урочисто передана Голові Казначейства та працівникам центрального апарату.

У центральному апараті Казначейства оформлення “Вишиваної України” завершилось остаточно. ЇЇ оздобили Державним гербом-тризубом і символом миру — голубом. А ще на ній з’явилася Автономна Республіка Крим та слова — пояснення про створення карти.